Robinson-Sandra om bortklippta scenerna efter bråket: “Alla skrek”

Robinson-Jessica i keps. Robinson-Sandra i brun t-shirt.
Exklusivt

I söndagens avsnitt av Robinson var det äntligen dags för årets första öråd.
Nu avslöjar Sandra sanningen bakom den dramatiska händelsen samt hemliga pakten som tittarna inte får se.
– Alla skrek, säger hon.
0:55

Efter reklamen: Isabellas lycka på Robinson: ”Som ett barn på julafton”

(0:55)

Äntligen är överlevnadsprogrammet Robinson tillbaka i tv-rutan! Dramatiken, pakterna och tävlingarna i tuff tropisk miljö är återigen en del av tv-tittarnas vardag.

I söndagens avsnitt är det dags för årets första ödesdigra öråd där en person tvingas lämna tävlingen. Det är spänd stämning och deltagarna börjar redan vända sig emot varandra.

Tittarnas vädjan – rasar efter händelsen i Let’s dance: ”Bedrövligt”

Oväntade bråket i Robinson 2022 – första elimineringen vid örådet

Det är när båda lagen blir ombedda att rösta på varsin lagmedlem som de vill ska lämna tävlingen som osämjan börjar visa sig i Lag Nord.

Så fort kallelsen till örådet kom började nämligen deltagarna Gorm Hallberg Lange, 61, och Jessica Jonasson, 40, lägga en strategi för vem i laget de eventuellt skulle vilja rösta ut. Något som Angela Maria Pereira Praxedes, 46, valde att kritisera inför alla vid örådet. Snacka om dålig stämning!

Vid örådet i söndagens avsnitt uppstår osämja mellan lagmedlemmarna i Lag Nord.

Vid örådet i söndagens avsnitt uppstår osämja mellan lagmedlemmarna i Lag Nord.

FOTO: TV4

Robinson-Sandras ord om bråket i tv – sveket från lagkamraten

Robinson-deltagaren Sandra Cucarano, 24, som gjorde entré i tävlingen genom en speeddejt, blev offer för strategin. Då hon kom sist in i laget tänkte de andra nämligen att det var mest rimligt att rösta ut henne.

– Man kunde verkligen ta på stämningen i lägret. Från ett lyckligt lag till... det var som att folk skifta personlighet på en sekund. De började gruppera sig, dra sig undan och dra i varandra, berättar Sandra för Hänt.

– Det syns inte i kamerorna, men Shevin kom och lugnade mig och sa att ”Du kan sitta lugn, vi ska rösta ut Joel”. Det ville jag inte göra. Jag sitter i en synk, som också blev bortklippt, och är superledsen för att jag eventuellt måste rösta ut Joel för att rädda mitt eget skinn, när han och Angela är de jag kommit närmast, säger hon.

Vidare berättar hon att originalpakten med Jessica, Gorm och Shevin Urgun, 28, hade som plan att behålla Peter Szabo, 31, för att han var fysiskt stark, men att de även planerade att trötta ut honom i lägret inför immunitetstävlingar.

– Jag berättade för honom att ”Den här pakten som han tror att han är med i det är deras pakt och du ligger utanför den. De vill absolut inte ha med dig i en sammanslagning, för du är för stark”. Jag la upp ett förslag väldigt snabbt på att han, jag, Angela och Joel skulle bilda en egen pakt och rösta ut Gorm. Men han valde ändå att rösta ut mig uppenbarligen. Det var inget han vågade stå för, säger Sandra.

Sandra i tårar efter insikten vid örådet.

Sandra i tårar efter insikten vid örådet.

FOTO: TV4

Mikael Sandström om framtiden i Nyhetsmorgon

Se klippet här!

Robinson-Sandra om varför hon valde Lag Syd – hemliga pakten som tittarna inte fått se

Vid örådet kan den uppmärksamma tittaren se Sandra himla med ögonen mot någon som sitter mittemot. Någon i Lag Syd? Vem då?

– Jag kollar på Christina. Jag, Jabril, Peter och Christina kom ju in samtidigt. Vi hann inte byta många ord med varandra, men de få orden vi utbytte var att ”Vi kommer in sist. Vi står starka. Vi fyra ska hjälpa varandra till sammanslagningen”, berättar hon då.

– Örådet är ungefär två dagar efter det snacket. Redan då vet ju jag att Peter har vänt oss ryggen för att stå med de starka i laget. Så då kollar jag på Christina, sen kollar jag på Peter och skakar på huvudet. Hon nickar och fattar att han är orsaken till att jag kommer få den sista rösten på mig. Då förstår hon att han inte går att lita på, förklarar Sandra.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sedan kom den sista twisten i söndagens program. Det uppdagas att Sandra inte hade blivit utröstad eller behövde lämna tävlingen, utan att hon stod inför ett val; stanna i Lag Nord eller byta till Lag Syd.

– Alla skrek. När jag får valet att antingen byta eller stanna kvar, då skriker båda lagen. Lag Nord, speciellt Gorm, men även Jessica, skriker ”Kom tillbaka. Vi vill ha tillbaka dig. Sandra, välj oss”. Lag Syd skriker ”Kom hit. Välj oss”, avslöjar hon för Hänt. Dessa reaktioner från de andra deltagarna alltså klippts bort av TV4.

Avslutningsvis berättar Sandra att det var Peters svek som fick henne att gå över till Lag Syd. Där hade hon även de andra allierade Christina Nordback, 34, och Jabril Smith, 25. Oj, det blir spännande att se hur det ska gå för den pakten framåt i programmet!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!