hänt exklusivt

Robinson-Pelle avslöjar bortklippta scenerna – skräckhändelsen på stranden

PELLE LILJA, ROBINSON 2022

Det finns en hel del som tittarna inte får se av det som händer i Robinson.
Nu berättar Robinson-Pelle om den gången då han behövde rycka in och rädda liv. Något som tittarna aldrig fick se.
Därför är gosedjuret Rodger så viktigt för Valentino: "Mitt allt"
0:42

Efter reklamen: Därför är gosedjuret Rodger så viktigt för Valentino: "Mitt allt"

(0:42)

Slå på ljud

Höstens säsong av Robinson är i full gång och hittills har säsongen bjudit på både dramatik och spännande twister. Något som skiljer sig från tidigare säsonger är att även Gränslandet är i full gång – redan vid det här laget.

En person som redan gjort starkt intryck bland tittarna är Pelle Lilja, 58, som var först ut som lagkapten för Lag syd.

Sedan dess har det hänt mycket i laget. Bland annat har de fått förstärkning i form av Alexander Strandberg, 43, en person som Pelle kommit otroligt nära och har tät kontakt med än idag.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sjukvårdaren i knipa – scenerna som tittarna aldrig fick se

Robinson sänds fem gånger i veckan och i år utspelar sig säsongen i Malackasundet i Malaysia. Det är däremot mycket som tittarna aldrig får se – till exempel att det kommer sjukvårdare till stränderna med jämna mellanrum. Anledningen är för att plåstra om folk samt att ge mediciner.

Men vid ett tillfälle hände det som inte fick hända – en sjukvårdare höll på att råka riktigt illa ut.

– Då så kom han sjukvårdaren in då och hoppar ur båten. Men han har ju ryggsäck och väskor och grejer så han väger ju en del. Så då klev ju han in mot stranden och vi ser hur han liksom tar sig fram där i den sanka botten, men så blir han stående där och jag tänker "fan nu har han sjunkit ner bra mycket alltså", förklarar Pelle.

Pelles hjälteinsats: ”Han har fastnat”

Pelle berättar att bottnarna inte är att leka med. För det första ska man alltid ha badskor men man måste också vara uppmärksam på den leran som man lätt kan råka sjunka ner igenom. Dessutom är det tidvatten varje dag som ställer till det.

– Vi ser hur han tar sig fram i den där sanka botten och så blev han stående där och vi vinkar till honom och han vinkar tillbaka. Men så då sa jag till de andra "fan han behöver nog hjälp, han har fastnat och tidvattnet börjar komma in". Så jag kutade ju ut, säger Pelle till Hänt.

Det fanns med andra ord inget annat val för Pelle än att rycka in.

– Sedan när jag kom ut dit så sitter han ju fast en bra bit upp på låren, det är nästan så man inte ser dem, förklarar Pelle och fortsätter:

– Jag försökte dra loss honom och ju mer jag drog honom fastnade ju jag. Och jag hann tänka "fan va läskigt om tidvattnet kommer in nu". Men till slut så fick jag loss honom och så hjälptes vi åt in och jag bar lite av hans grejer och sådär. Men det var fan en pulshöjare kan jag säga.

Skönt att det löste sig så bra!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN