Robinson-Mattias avslöjar sanningen om tävlingen – det tittarna inte får se

Mattias Pettersson i grå t-shirt.
Exklusivt

Mattias Pettersson är en av veteranerna som tävlar om vinsten i årets Robinson 2022.
Nu berättar han om beslutet att rösta ut Anna i söndagens öråd och sanningen om vad som hände innan immunitetstävlingen.
– Anna kämpade ju för sitt liv, säger Mattias till Hänt i en intervju.
1:02

Efter reklamen: Robinson-Joel bryter ihop efter gruppens beteende: "Motbjudande"

(1:02)

Robinson-deltagaren Mattias Pettersson, 52, är en av de överlevare som gjort comeback i programmet. Han tillhör gruppen om fyra veteraner som fick börja sin resa i årets säsong i Gränslandet för att sedan göra entré och bilda Lag öst.

Mattias och de andra veteranerna; Hayes Jemide, 48, Linn Lund, 32, och Anna Frycklund, 55, är tillbaka för att ta revansch.

Men dynamiken i gänget har varit allt annat än lättsam. Något som låg till grund för att Anna låg pyrt till i söndagens öråd.

Joakims nya barnbesked – stora avslöjandet inför alla

Robinson-Mattias om pakten med Linn och Angela: ”Litade på”

För den trogna Robinson-tittaren är det ingen nyhet att Hayes och Anna ingick i en pakt medan Mattias och Linn ingick i en annan. Den sistnämnda pakten lyckades tippa vågskålen och rösta ut Hayes i förra veckans öråd. Men hur tänkte de inför den stundande omröstningen?

Mattias resonerar i programmet att Anna är den som måste försvinna från gruppen. Därför var immunitetstävlingen inför örådet extra viktig för Anna.

– Anna kämpade ju för sitt liv. Hon visste ju att hon skulle åka ut. Jag vet inte om det kom med i klippningen, men hon satt innan och gnällde ”Vi har ju sagt sist in, först ut”, men det har vi aldrig sagt, berättar Mattias för Hänt.

Linn och Mattias försöker även få över den neutrala Angela till sin pakt i avsnittet. Något som de tror att de lyckats med.

– Vi hade ju våra pakter. Hon och Hayes höll ju ihop och jag och Linn höll ihop. Vi kunde ju inte ha henne kvar ifall Hayes skulle komma tillbaka. Vi litade mer på Angela, säger Mattias och fortsätter:

– Jag litade på Angela, men när man ser det nu så vet man ju att hon inte gillar att pakta. Det visste ju inte vi där och då.

Här värvar Linn och Mattias lagkamraten Angela till deras pakt. Ett samtal som slutar med kramkalas!

Här värvar Linn och Mattias lagkamraten Angela till deras pakt. Ett samtal som slutar med kramkalas!

FOTO: TV4

Klas Eriksson om stödet från flickvännen under inspelningen av The Island Sverige

Se klippet här!

Robinson-Mattias om immunitetstävlingen – det tittarna inte får se

Men vad hände i immunitetstävlingen då? I söndagens avsnitt påpekar Mattias hur viktigt det är för pakten att Anna inte vinner en immunitet.

Tävlingen i avsnittet går ut på att stå på en väldigt smal och upphöjd avsats och med händerna bakom kroppen hålla i en stav i axelhöjd. Ja, en uthållighetstävling i sann Robinson-anda helt enkelt!

Men Mattias hade uppenbara problem med ställningen. Vi ringer upp honom för att fråga om det kanske var så att det var en fördel att vara kort? Då berättar Mattias sanningen om vad som hände innan tävlingen.

– Grejen är så här att det var faktiskt ingenting konstigt. Dagen innan så mätte de oss från backen upp till axlarna, så det var olika längd på den där ställningen och hade samma avstånd, det vill säga från axlar ner till backen. Så det var faktiskt rättvist, säger han.

Vidare berättar han också om varför han valde att ge upp så fort:

– Jag är så stel i kroppen, Jag får inte bak mina armar. Händerna var ju bakom dig. Är man mjuk i kroppen är den där tävlingen rätt lätt, men jag var ju så stel så jag står ju som en jävla pilbåge. Sådana tävlingar funkar inte för mig. Jag har aldrig stretchat i hela mitt liv. Det fick jag betala för.

Varje deltagare står på en ställning som har anpassats efter deras individuella längd i söndagens immunitetstävling för Lag öst.

Varje deltagare står på en ställning som har anpassats efter deras individuella längd i söndagens immunitetstävling för Lag öst.

FOTO: TV4

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!