Robinson-Mattias ilska mot TV4 – därför tror han det var riggat

MATTIAS PETTERSSON, ANDERS ÖVFERGÅRD
Exklusivt

I kvällens öråd sker en riktig twist i Robinson och istället för att en person måste lämna tävlingen är det istället två. Nu tror Mattias att planen hela tiden var att skicka hem honom.
– Jag tycker det går lite för långt, säger han till Hänt.
0:50

Efter reklamen: Robinson-Mattias avslöjande om evakueringen: "Fick kattmat"

(0:50)

Mattias Pettersson, 52, är ett välkänt ansikte för Robinson-tittarna. Redan år 2020 kunde vi se honom i det spännande överlevnadsprogrammet. Då spelades det in på Fiji och bland annat var Julia Franzén, 31, med under samma säsong.

Mattias landade då på en femte plats i tävlingen och eftersom han är en riktig tävlingsmänniska var revansch-lusten total. Mattias behövde dock aldrig söka till Robinson 2022, istället fick han ett samtal av TV4 och det dröjde inte länge förrän han tackade ja.

– Jag kände att det var så jävla nära förra gången. Så jag kände att "fan, jag vill ta den här chansen", har Mattias tidigare sagt till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robinson-Joels relation till Mattias

Hittills har Mattias haft en händelserik resa i Robinson 2022. Äventyret startade i Gränslandet tillsammans med några andra veteraner. När deltagaren Joel Häggblom, 26, fick se att Mattias var på plats hände något unikt. Joel är nämligen ett stort fan av Robinson och en av hans favoriter är ingen mindre än Mattias.

Joel lyckades hjälpa Mattias vid ett tillfälle så att han inte skulle bli utröstad, något som fick hans lag att vända sig emot honom. Men Joel stod på sig inför sin stora idol.

I kvällens öråd kunde Joel dock inte göra någonting och det var ett faktum att Mattias tvingas lämna Robinson för att åka till Gränslandet.

Vädjan till Nyhetsmorgon efter upptäckten: ”Frustrerad”

Mattias egna ord om örådet i Robinson

Inför örådet var det sagt att en person skulle tvingas lämna. Men när de väl var på plats berättade programledaren Anders Öfvergård, 53, att det blivit en twist och att det istället är två personer som måste lämna.

– Jag kände med twisten att det var skittråkigt, säger Mattias till Hänt och fortsätter:

– Jag förstår att det är ett tv-program och det ska vara kul att se, det är ju det som är huvudsaken liksom. De gör ju allting för tittarnas skull egentligen, det ska vara bra tv. Men jag tycker att de går lite för långt med twistandet. Jag tycker att de styr för mycket. Alltså de kan styra väldigt bra vem de vill ha fram egentligen i Robinson.

Storbråk inför kommande öråd: ”Blir så jävla irriterad”

Se klippet här!

Mattias har också en teori om att produktionen ville uppmuntra till bråk och därmed få honom att vara på samma plats som Hayes Jemide, 48. Mattias och Hayes kommer inte riktigt överens.

– Jag tror att de ville ha jävligt bra tv. De kände nog inte till alla mina skador på så sett. Så de visste nog att jag skulle åka ut, jag tror fan att de visste det. Och att de ville ha mig tillbaka till Gränslandet och till Hayes. För det var mycket Hayes och jag och mycket tjafs. Så de ville ha dit mig igen och de ville ha mig figthandes tillbaka in i Robinson, det var liksom deras tanke, säger Mattias till Hänt.

Det gick lite för bra för dig alltså?

– Det gjorde det, det gick lite för bra. Jag hade bäddat för bra, det gick för bra, så då blev det så, avslutar Mattias.

ROBINSON 2022

Örådet i Robinson fick en twist.

FOTO: TV4

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!