Därför valde Robinson-deltagarna att ställa Joel – samtalet med TV4

JOEL HÄGGBLOM, PETER SZABO
Exklusivt

I kvällen pristävling var Lag nord tvungen att ställa en person. De valde att låta Joel stå över denna gång.
Nu berättar Peter och Jessica för Hänt hur det kom sig att de inte lät Joel tävla.
0:20

Efter reklamen: Shevin Urgun hårda ord till Joel Hägglund i Robinson: ”Inte att lita på”

(0:20)

Slå på ljud

Robinson 2022 är i full gång och i de olika lagen har det hunnit hända en hel del. I Lag syd har man behövt skicka hem i princip hela laget, då de fick in corona i lägret och flera av dem blev riktigt dåliga.

I Lag nord har man lyckligtvis klarat sig från virus och sjukdomar, men där har det dessvärre varit knepigare med att få ihop lag-andan. Joel Häggblom, 25, har känt sig utfryst av laget och många tittare har reagerat på lagkamraternas beteende.

”Hans lagkamrater behandlar inte honom med respekt. Synd han inte hamnade i ett trevligt lag”, skrev bland annat en tittare.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robinson-Peter om att inte låta Joel tävla

I kvällens pris-tävling måste Lag nord ställa en deltagare, då Lag öst är en person färre. Lag nords lagkapten Peter Szabo, 31, valde då att ställa Joel och nu berättar han för Hänt hur det beslutet egentligen togs.

– Ja det var ett självklart val. För som du själv kan tänka dig så får ni ju inte se allt. Det som man inte får veta är ju att Jessica och Shevin varit satta tidigare och då får inte de bli satta för tävling igen. Så då var det mellan mig och Joel och jag anser att jag är starkare än Joel fysiskt så därför valde jag mig själv, säger Peter till Hänt och fortsätter:

– Det är den enkla anledningen.

Joel hade däremot blivit lite halvt ställd tidigare. Det var när Anna hade huggit sig i benet med en machete och inte fick vara i vatten som problemet uppstod. Då tänkte man ställa Joel men eftersom det gick att lösa på så vis att en person höll sig på stranden så fick Joel tävla ändå.

– Joel kände sig inte bekväm under vatten för han ville inte dyka under vatten. Så då blev han satt på stranden helt enkelt, förklarar Peter för Hänt.

Exklusivt
Sara Montazamis lyxiga bröllop – se alla bilderna här

Robinson-Jessica om okända samtalet med produktionen

Jessica Jonasson, 40, har varit ställd i en tävling mot Lag syd och Shevin Urgun, 28, ställdes i första tävlingen som Peter var med i.

– Så då stod det mellan mig och Joel, säger Peter.

När Hänt når Jessica bekräftar hon hur det kom sig att Lag nord ställde Joel och det hade alltså inget med lag-konflikterna att göra.

– Det är ju såhär att på Robinson-tävlingarna så får man bara ställa en person som inte redan blivit ställd. Saken är ju den att jag har blivit ställd en gång och Shevin har blivit ställd en gång. Så vi trodde ju att vi skulle behöva ställa Peter, säger Jessica till Hänt och avslutar:

– Men sedan blev vi instruerade då att vi fick välja mellan Peter och Joel eftersom Joel blev ju ställd på en tävling där han ändå fick delta, så han ansågs inte ha blivit helt bänkad.

Storbråk inför kommande öråd: ”Blir så jävla irriterad”

Se klippet här!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!