Robinson-Joel om hemliga spelet – samtalet tittarna inte får se

Robinson-Joel och Robinson-Linn.
Exklusivt

Det sista örådet innan finalveckan i Robinson 2022 gick inte som Joel hade tänkt.
Trots att han använde sin extra röst var det han som tvingades lämna tävlingen i söndagens avsnitt.
Nu berättar han för Hänt om spelet som pågick bakom kulisserna.
1:02

Efter reklamen: Eric och Katja vinner Let's Dance 2022 – starka känslorna direkt efter vinsten

(1:02)

Det var sista örådet för de tävlande att sig vidare till en plats i finalveckan i Robinson 2022. Joel Häggblom, 25 och Linn Lund, 32, var de som såg ut att hänga löst. Forna Lag nord har haft en sammanhållen pakt medan forna Lag östs pakt rasade redan första veckan av sammanslagningen.

Till örådet hade både Joel och Linn med sig fördelar som de hade vunnit i en auktion med Lag öst. Linn hade en immunitetsförgörare och Joel hade en extra röst.

Även om han använde den extra rösten, så räckte det inte för att Joel skulle få stanna kvar. Han var den med flest röster i örådet och blev därmed den sista att lämna innan finalveckan.

Exklusivt
Robinson-Joel avslöjar okända triangeldramat

Så röstade Joel i örådet – sanningen bakom beslutet

Joels hade som sagt en extra röst han kunde använda på örådet. Eftersom han hängde löst och att det dessutom var sista chansen så aktiverade han den.

Men Joel valde att sprida ut sina röster istället för att lägga båda på samma person. Eftersom de andra skulle rösta på Linn la han sin första röst på henne men förklarar för Hänt varför han inte la båda röster på sin tidigare lagkamrat.

– Det hade känts fel att lägga min extraröst på henne också just för att det var en fördel vi fick med Lag öst och då vill inte jag använda den mot någon i forna lag öst så då la jag en på Linn och den andra rösten då på Peter, säger Joel.

Det var spänd stämning mellan deltagarna under söndagens öråd i Robinson.

Det var spänd stämning mellan deltagarna under söndagens öråd i Robinson.

FOTO: TV4

Hemliga spelet som tittarna inte får se – Linns stora svek: ”Sälja ut mig”

Under veckan som gick fick deltagarna både belöningar och straff i något som kallades ”Lyckohjulet”. Belöningarna var exempelvis en kudde och en nachotallrik, som Linn fick, och en chokladkaka som gick till Hanna Bergwall, 26.

De mindre roliga ”priserna" gick till Henrik Appelberg, 46, som fick en svart röst till örådet och Peter Szabo, 31 och Joel som blev fastkedjade i varandra med handbojor. De både uttryckte frustration när hjulet landade på dem men verkade sen vara sams när det var dags att ta loss kedjan.

Under tiden som de satt fastkedjade i varandra kunde de prata taktik ihop och Joel berättar om det spel som tittarna inte fick se.

– När jag och Peter var i kedjor så berättade han att Linn hade kommit fram till Lag nord och försökt sälja ut mig för att skydda sig själv, säger han och fortsätter:

– Och det fick jag höra från flera deltagare och att de då ville rösta ut Linn inte bara för det men de ville få med mig att rösta ut Linn och de sa ”Om du röstar på Linn kommer vi också rösta på Linn och om du inte röstar på Linn så röstar vi på dig”, säger Joel till Hänt.

I torsdagens avsnitt var Peter och Joel fastkedjade till varandra, efter utfallet i lyckohjulet.

I torsdagens avsnitt var Peter och Joel fastkedjade till varandra, efter utfallet i lyckohjulet.

FOTO: TV4

Joel berättar att Peter lyckades övertyga honom och att det påverkade hans beslut i örådet. Joel använde sin extra röst i örådet, men fick ändå flest röster och fick därmed välja en av två urnor att slå på. Ena innehöll en blodshämnd och den andra en duell, som innebar att man får välja en annan tävlande att duellera mot om en chans att stanna kvar på ”ön”. Men det blev en blodshämnd för Joel och han valde att lägga den på sin rival Peter.

– Jag kände mig lurad och sviken faktiskt, det gjorde jag. Jag fick ju höra från andra deltagare senare att Peter hade som plan att få mig mot Linn och jag kanske inte tycker att det hade behövts i det läget när de ändå hade kunnat välja ut vem de ville, säger Joel till Hänt.

Benjamin Ingrosso svarar på romansryktet med Frøja Winther

Se klippet här!

Joel rasande efter örådet - ville duellera mot rivalen

Efter örådet fick Joel lämna och berättar för Hänt vad han kände samma kväll efter örådet.

– Jag minns så tydligt när jag kom till hotellrummet efter att jag åkt ut. Jag slog på kudden lite faktiskt inte för att jag åkte ut utan för att jag var så frustrerad för att jag inte att hade valt rätt urna. Jag hade jättegärna velat få den duellen.

Vem hade du valt att duellera mot?

– Jag hade valt Peter, säger Joel. Det hade varit en spännande duell!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!