ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Robinson-Joel avslöjar okända triangeldramat: ”Ju mer de gled isär”

22 maj, 2022 
AvOla Lagerström
Han reste sig på nio och är nu en av deltagarna som gör upp om slutsegern.
Men Joel Häggblom har inte bara turen på sin sida i Robinson – han har också flyt i kärlekslivet.
Nu berättar han om triangeldramat.
Annons
Så ser Joel tillbaka på sin tid i Robinson: "Den smärtan är inget man kan föreställa sig"
Så ser Joel tillbaka på sin tid i Robinson: "Den smärtan är inget man kan föreställa sig"

Joel Häggblom, 25, är Robinson-deltagaren som mot alla odds tagit sig så långt att han nästan kan ta på Robinsonstatyetten och slutsegern. Det är ingen hemlighet att Joel fick en tuff start på äventyret då han kom snett in i lag Nord. Konflikter präglade den första tiden och Joel kände sig utstött. Han kände själv att han var näst på tur att röstas ut om laget skulle hamna i ö-råd. Men så vände allt när han plötsligt fick möjlighet att bli en del av lag Öst istället. Joel fann sin plats, tog sig till sammanslagningen och nu är han en av deltagarna som gör upp om en plats i Robinsons finalvecka.

✔︎ Det här är Joel Häggblom

Ålder: 25.

Känner mig som: 23.

Jobbar som: Bartender.

Familj: Sambon Hanna, 23, hundarna Vegas och Koda.

Bor: Hässelby.

Den sidan av mig kom inte fram i årets Robinson: Allt kom med, jag är ganska nöjd med sidorna som jag visade.

Framtidsplan: Studera, köpa hus och utveckla sprithyllan.

Annons

När Hänt ringer upp tittarfavoriten berättar han öppenhjärtigt om livet på ön, vilka deltagare han fortfarande har kontakt med – och om det okända triangeldramat!

Hur står det till med dig, Robinson-Joel?

– Det är finfint! Solen skiner och jag mår bra.

Blev Robinson-äventyret som du hade tänkt dig?

– Inte alls, men lika glad för det är jag. Jag förväntade mig att jag skulle hitta människor i mitt lag som jag skulle klicka med – och kunna spela spelet med. Alla blev en gruppering – förutom jag. Det här är en av de mest prövade sakerna i mitt liv. Jag mådde väldigt dåligt. Nu försöker jag lägga det här bakom mig.

Vilken känsla hade du i kroppen när du lämnade inspelningsplatsen?

– Jättemycket tacksamhet. Wow, vilken upplevelse, vilken historia det blev! Jag fick verkligen en riktig resa där jag både mådde jävligt dåligt och väldigt bra. Jag hade stolta ögonblick, jag hade ögonblick av delad glädje. Jag fick mer än man kan begära! Jag var jättenöjd när allt var klappat och klart.

Annons

Under ö-vistelsen blev du mobbad och utfryst. Vilka deltagare betedde sig svinaktigast?

– Det vet alla svaret på. Alla vet vilken deltagare jag tänker på, men jag vill verkligen lägga det här bakom mig. Jag orkar inte kommentera det här…

Vad vill du hälsa till hen om hen läser det här?

– Ingenting, jag vill bara släppa och gå vidare.

Joel Häggbloms livsförändring efter ö-livet

Recept.se Nyhetsbrev

Vad var det första du gjorde när du kom hem?

– Flickvännen och jag begav oss till en hotellfrukost. För första gången på fem år så käkade jag faktiskt kött!

Är den vegan annars?

– Jag har varit vegan. Sedermera har jag blivit vegetarian. När jag kom tillbaka så kände jag ”fuck it”. Då och då tänker jag unna mig det jag vill ha, även om jag försöker hålla mig till vegg eftersom det är det som jag trivs med.

Vilka deltagare har du kontakt med i dagsläget?

– Mattias och Linn. Vi hörs veckobasis. Mattias är en jättehärlig kille. Han visade mycket stöd redan under programmets gång. Inför sändningarna sa han att ”du kan ringa mig när som helst”. Vi brukar bolla idéer och så. Även Linn är jättetrevlig. Hon har kommit till Stockholm på besök. Vi har kontakt och tycker om varandra. Vi är väldigt olika, det är rätt kul. Jag checkar även in med Henrik lite då och då.

Robinsonäventyret blev kanske inte riktigt som Joel Häggblom tänkt sig – men Joel är nöjd ändå. ”Wow, vilken upplevelse, vilken historia det blev!”, säger han till Hänt.

Hur har din TV-medverkan format dig?

– Det är väl när man har det som tuffast som man utvecklas som mest? Det är klart att det här fört med sig mycket positivt så här i efterhand. Jag har genomgått det här. Nu vet jag mycket mer om mig själv – hur jag funkar. Jag är stolt över att jag uthärdade. Jag vet också hur viktigt det är att våga vara sig själv!

Annons

Har du fått någon stalker på halsen?

– Ja, det finns vissa på Instagram som inte riktigt ger sig – fast jag inte svarar. Det är rätt ”creepy”, men för det mesta är det jättesnällt folk som skriver, jag får så mycket kärlek och sympati. Jag tycker verkligen att det är mycket mer positivt än negativt. Absolut.

Vad är det obehagligaste som hänt i kändisskapets spår?

– Ingen har sökt upp mig privat. Däremot har jag en ganska utsatt position i mitt jobb, jag är bartender. En bra dag är det jättekul att snacka med folk. En dålig dag kan det vara lite jobbigt. Varenda människa börjar med: ”Hur gick det, vann du?” När man hört den frågan 700 gånger så börjar det bli jobbigt…

Vad är senaste nytt på kärleksfronten?

– Jag och min flickvän Hanna har varit ihop nu i närmare två och ett halvt år. Vi har precis flyttat från Djursholm till Hässelby. På nya stället trivs vi jättebra!

Annons

Robinson-Joel om triangeldramat med flickvännen Hanna

Hur gick det till när ni träffades?

– Vi jobbade på samma jobb i Göteborg. Blev väldigt bra vänner på jobbet, helt enkelt. Det var lite triangeldrama där ett tag med ytterligare en kollega…

Men du vann?

– Kollegan vann först. De blev ihop och jag och Hanna blev bara vänner. Sedan visade det sig att den här killen inte var så bra för henne. Ju mer de gled isär, desto mer gled Hanna och jag ihop.

Vad gör Hanna älskvärd?

– Hon är skön och spontan, mysig och omtänksam.

Vad brukar era relationstjafs handla om?

– Om vems tur det är att städa.

Joel Häggblom och flickvännen Hanna. ”Hon är skön och spontan”, säger Joel om kärleken.

När i livet har du varit som lyckligast?

– Det är nog sommaren 2017 när jag jobbade på Liseberg.

Var du Lisebergs-kanin?

Annons

– (Skratt). Nej, jag stod bakom lyckohjulet och langade choklad.

Vilken är den jobbigaste motgången du haft?

– När lyckan på Liseberg tog slut. Då kände jag att ”nu är livet slut”. Jag hade haft några skitbra år på Liseberg där jag träffat många coola personer. Sedan reste jag till Nya Zeeland. Jag kom tillbaka till ett liv som hade varit på högvarv. Plötsligt hade tillvaron saktat ner. ”Så här ska det inte vara”, kände jag. Men så träffade jag Hanna väldigt kort därefter. Då blev det bra igen.

Vad gillar du mest när det gäller dig själv?

– Min känsliga och humoristiska sida. Den känsliga sidan omfamnar jag, jag tycker att den sidan gör mig till en väldigt genuin person.

Vad väntar runt hörnet?

– En sommar på vackra Stureplan, arbetande i solen!

FOTO: Robinson/TV4

Annons