robinson 2022

Robinson-Helen avslöjar sanningen om konflikten med Bella

Robinson 2022

Säsongen av Robinson 2022 har varit tuff och präglats av konflikter och svek, och stämningen verkar inte lättas upp ju närmre finalen närmar sig.
En deltagare som fått utstå mycket under säsongen är Helen Lindborg, nu berättar hon med egna ord för Hänt om konflikterna.

Carolina Gynning om flytten till Spanien: "Fantastiskt"
0:24

Efter reklamen: Carolina Gynning om flytten till Spanien: "Fantastiskt"

(0:24)

Slå på ljud

Nedräkningen till finalen i Robinson 2022 börjar trappas upp och spänningen likaså. Deltagarna har nu varit på ön i över en månad vilket börjar märkas både fysiskt och psykiskt. Säsongen har präglats av intriger och svek när de tävlande krigar om vinsten och en halv miljon kronor.

Robinson-Helen om utfrysningen i gruppen

En person som har haft det extra tufft i året säsong är deltagaren Helen Lindborg, 32. Många tittare har reagerat starkt på att hon och lagkamraten Sofia Spendler, 31, blivit utfrysta av gruppen, vissa går även så långt som att kalla det mobbning.

När Hänt för några veckor sedan pratade med Helen berättade hon om hur stämningen var i gruppen och att hon till viss del håller med om tittarnas kritik.

– Redan från början bestämde jag mig för att hålla huvudet högt och tänka positivt för att den här resan ska gå så bra som möjligt. Jag har ingen aning om vad som sagts innan jag sett det nu. Visste inte att det var så många som inte, som de uttrycker det, tyckte om om mig.

– Generellt sett har jag varit chockad över allt som sagts. Det är en speciell känsla att komma till en grupp personer man inte valt, som man sen ska leva med under de omständigheterna. Jag håller huvudet högt och jag tycker att det syns i programmet.

Stela stämningen när Robinson-Helen kommer tillbaka till programmet

För två veckor sedan blev det Helens tur att återigen lämna programmet efter att hon blivit utröstad i örådet. Hon fick då komma till Gränslandet. Ett händelseförlopp som tittarna känner igen, hon har nämligen röstats ut och hamnat i Gränslandet en gång tidigare. Likt förra gången lyckades Helen, ännu en gång, ta sig tillbaka till Robinson. Vilket blir tredje gången gillt för deltagaren.

Det är när de övriga deltagarna får syn på Helen i djungeln som snacket börjar gå, och mottagandet från gruppen ser inte speciellt välkomnande ut. Det är specifikt Isabella "Bella" Resmark, 26, som inte verkar överförtjust över att se rivalen. Bella var en av de personerna som lade den avgörande rösten som resulterade i att Helen fick lämna Robinson i senaste örådet.

– Hej Helen, hur arg är du, säger Bella när Helen uppenbarar sig i djungeln och fortsätter:

– Jag satte dig i schack men inte i schackmatt. Här är du igen och sätter mig i schack.

Tjejerna kramas sedan i något som för tittarna upplevs som en väldigt stel situation.

– Du är odödlig, säger Bella.

– Jag funderade lite på det där med kackerlacka, säger Helen.

– Sofia sa också att du är en kackerlacka, svarar Bella.

Robinson-Helen om mottagandet när hon kommer tillbaka från Gränslandet

När Hänt når med Helen berättar hon om hennes egna upplevelser om stämningen mellan henne och Bella när hon återvände till gruppen från Gränslandet.

"Spänningen som syns mellan mig och Bella grundar sig nog i att vi någonstans vill vara polare men att det är svårt att gå emot gruppens gemensamma beslut. Rädslan att bli utanför i gruppen blir nog för stor och det skapar då en osäkerhet", skriver hon till Hänt och fortsätter:

"Jag hade då ingen vetskap om att det fanns någon direkt konflikt mellan vare sig mig och Bella eller någon av de andra deltagarna.Tycker att jag fick ett vänligt mottagande överlag så det lyckades de bra med!"

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN