LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Hannas tunga hälsokamp bakom kulisserna – det tittarna aldrig får se

11 maj, 2022 
Felicia Hovryd
Hanna Bergwall
Robinson-deltagaren Hanna Bergwall har haft en del problem med hälsan under programmets gång.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om kampen som tittarna inte får se.
Annons
Hannas svåra hälsokamp tittarna inte får se: "Få liv i kroppen"Brand logo
Hannas svåra hälsokamp tittarna inte får se: "Få liv i kroppen"

Nu är det inte långt kvar av Robinson 2022. Vi närmar oss finalveckan och snart får vi veta vem som tar hem den eftertraktade Robinson-statyetten.

Årets säsong har däremot tampats av sjukdom. Hanna Bergwall, 26, är en av deltagarna som blivit drabbad. I programmet kan man bland annat se Hanna bära ett bandage vid armhålorna. Nu avslöjar hon verkliga anledningen bakom bandaget.

Hanna om sms-konversationen med föräldrarna – övertalade produktionen

Deltagarna i Robinson ska vara helt utan kontakt med personer hemifrån, men när Hanna drabbades av svinkoppor valde man att töja lite på den regeln.

– Man ser ju att jag har mycket bandage i armhålorna. Jag fick ju svinkoppor som är som vattenfyllda blåsor, så det var ganska äckligt, berättar hon för Hänt.

Annons

När produktionens läkare skulle göra en bedömning envisades hon att få kontakta sin familj, vilket produktionen tillät.

– Jag tvingade ju produktionen att skicka en bild på min armhåla till mina föräldrar, för min pappa är läkare och jag litade inte på produktionens läkare så jag bara ”Nu vill jag att min pappa ska kolla på det här”, och det gjorde dem, säger Hanna och fortsätter:

– Då läste de vad de hade skrivit och då kändes det som ”Oh my god, jag har fått kontakt, jag har fått kontakt med mina föräldrar!”

Hannas hälsokamp under programmet: ”Tappade känseln”

I programmet får vi se hur deltagarna sover på marken och det verkar inte vara ett mjukt liggunderlag. När Hänt träffar Hanna passar vi på att fråga hur underlaget faktiskt var.

– Extremt hårt underlag. Jag sover alltid på sidan och då vaknar man flera gånger på natten av att man inte har någon känsel i benet och upp längs sidan för att det är hårt. Särskilt om man är smal och ens höftben trycker på något sätt så klämmer väl det alla nerverna, berättar hon och fortsätter:

– Så man vaknar på natten och bara "åhh jag är förlamad". Då fick man vända sig och försöka få liv i kroppen igen.

Hanna berättar om den tuffa tiden på Robinson som efter ett tag började slita på kroppen, och hur hon bland annat inte fick tillbaka känseln i benet.

– Jag tappade känseln på huden. Det var en fläck på höften så det var ingen stor yta, men det var ändå en fläck där jag liksom "jag känner inget här". Det tog några månader innan känseln kom tillbaka, det var jättekonstigt!, säger Hanna till Hänt.

FOTO: TV4

Annons