ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Hannas regelbrott – övertalade produktionen: ”Jag tvingade..”

10 maj, 2022 
AvAndré Färnsveden
Deltagarna i Robinson ska vara helt utan kantakt med personer hemifrån. Men det verkar finnas undantag. I en exklusiv intervju med Hänt berättar nu Hanna om sms-kontakten med familjen – som hon övertalade till sig.
Annons
Hannas hälsoproblem efter inspelningen av Robinson: "Kan inte andas"Brand logo
Hannas hälsoproblem efter inspelningen av Robinson: "Kan inte andas"

Konflikterna i Robinson 2022 eskalerade efter sammanslagningen. Tommie Gyllin, 38, valde Angela Pereira Praxedes, 45, till högborgen med motiveringen att han behövde en kvinna att ta hand om dem i högborgen. Hanna Bergwall, 26, var den som reagerade starkast på det och de två hade flera diskussioner kring könsroller.

Även Angela hade en hektisk vecka där många vände sig mot henne när hon började kritisera Linn Lund, 32. Tidigare Lag öst kände att deras pakt inte längre existerade och istället vände sig mot Angela. I slutändan var det Angela som fick lämna efter ett öråd fullt av diskussioner och dramatik.

Hanna berättar om bråket bakom kulisserna

Den nya veckan började med en tävling där vinnaren skulle bli kapten till högborgen. Tävlingen slutade med en vinst för Tommie vilket väckte en reaktion hos Hanna som varit kritisk till Tommie tidigare.
– Jag blev jättebesviken, jag ville verkligen att Filip skulle vinna. Jag var ju ganska körd snabbt, säger Hanna till Hänt.

Annons

Efter tävlingen blev Hanna upprörd och ville gå ifrån för att vara själv och Desirée Renfors följde efter för att trösta henne. Nu berättar Hanna för Hänt om produktionens agerande när hon gick iväg.

– Men det som hände var att det kom en sådan här ljudkille med en lång pinne med en mikrofon på och stack in den mellan mitt och Desirees huvuden typ. Då blev jag jättefrustrerad och bara "jag vill vara själv!". De respekterade inte det utan de gick efter mig, förklarar Hanna för Hänt.

Det slutade med att Hanna fick springa därifrån för att få vara ifred.

– Sedan kom Anders springande efter mig också. Det var totalt kaos. Det löste sig, men ja, ibland måste man få vara lite i fred, säger hon.

Hanna om sms-konversationen med föräldrarna – övertalade produktionen

Under programmet kan man se Hanna bära ett bandage vid armhålorna. Hon förklarar nu anledningen till det.

– Man ser ju att jag har mycket bandage i armhålorna. Jag fick ju svinkoppor som är som vattenfyllda blåsor, så att det var ganska äckligt, säger hon till Hänt.

Annons

När produktionens läkare skulle göra en bedömning envisades hon att få kontakta sin familj, vilket produktionen tillät.

– Jag tvingade ju produktionen att skicka en bild på min armhåla till mina föräldrar, för min pappa är läkare och jag litade inte på produktionens läkare så jag ba ”Nu vill jag att min pappa ska kolla på det här”, och det gjorde dem.

Hanna fortsätter.

– Då läste de vad de hade skrivit och då kändes det som ”Oh my god, jag har fått kontakt, jag har fått kontakt med mina föräldrar!”, jag visste att det här brevet hade min mamma skrivit långt innan men när jag fick kontakt angående armhålan, det var liksom där och då, säger hon.

Efteråt hade hon svårt att hålla tillbaka känslorna och berättade om kontakten för de andra tävlande.

– Då satte jag mig i den här bussen och nästan började lipa ba ”Jag har pratat med min mamma”, de bara ”va?!” och så bara ”Nej inte pratat men jag har fått ett meddelande om min armhåla” så ja, det var betydelsefullt, säger hon.


Annons