Robinson-deltagarnas kritik mot Adnilson efter utröstningen

I söndags röstades Adnilson Costa da Cruz ut ur lag syd i Robinson på TV4. Efter det kom han till Gränslandet där han snabbt har tog över, såg till att få de andra männen på sin sida och nu är den som bestämmer nästan allt som händer.

I söndags röstades Adnilson Costa da Cruz, 28, ut ur Robinson efter att det i örådet visat sig att Fia Grönborg, 23, satt på en röstblockerare. Detta efter att Adnilson något tidigare i samma program lekt bort immuniteten då han känt sig övertygad om att inte bli utröstad.

– Det känns såklart för jävligt att åka. Det var inte det jag hade tänkt men så är det tyvärr, sa Adnilson.

Han fortsatte:

– Men jag är glad för att jag fick vara med. Det har varit bra att träffa alla. 

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Vad varken han eller de andra deltagarna i lag syd hade någon aning om var att de som röstas ut inte skickas direkt hem utan hamnar i Robinson – Gränslandet som sänds parallellt med vanliga Robinson men istället på Cmore.

Adnilson kom till Gränslandet där han snabbt blev god vän med de andra två männen på ön, personlige tränaren Nick Söderblom, 53, och Peter Feuk, 59. Dock växer sig snart konflikten allt starkare mellan dem och de två kvinnorna på ön, före detta supermodellen Cathrine Hardenborg, 49, och Jannika Navjord, 43.

Framför allt blir Nick besviken på Catherine då hon med flit av strategiska skäl ser till att de förlorar en tävling mot Peter och Jannika. Det blir allt frodigare mellan kvinnorna och männen i det lilla lägret och Cathrine och Jannika slutar helt hjälpa till med sysslorna i avsnitt nio av Gränslandet.

Det är Adnilson som ska utmana någon av de övriga deltagarna på ön i en tävling. Den som vinner får stanna kvar och den som förlorar tvingas åka hem. Han berättar för de andra två killarna att han inte haft några problem med att göra sitt val:

– Det blir den läskiga kvinnan… Vad heter hon? Cathrine… Fan, vad hon skrämmer mig.

Orsaken till att Adnilson vill bli av med Cathrine är framför allt att han känner att han inte vet var han har henne. Han beskriver det som att han nästan sover med ett öga öppet för att han ständigt är så nojig över vad hon kan tänkas göra.

Adnilson och Nick gör sig av med Cathrine

Det är Nick som får välja vad Adnilson och Cathrine ska tävla i och han gör ingen hemlighet av att han tänker göra allt för att gynna Adnilson. Efter att Cathrine med flit förlorade deras tävling har han inget som helst förtroende för henne och han vill starta en pakt med Adnilson. Nick väljer tävlingen ”Sträck på dig”, som Adnilson har en självklar fördel i då han är så lång.

Adnilson vinner sedan tävlingen överlägset med 3 – 0. Cathrine är besviken. Innan hon lämnar ön säger hon:

– Nilson har kommit in, tagit över och härskar verkligen. De andra två hakar på, Peter och Nick, som två hundvalpar.

Den enda Cathrine säger hejdå till och kramar om innan hon ger sig av är Jannika. Sedan går hon bara därifrån och säger framför kameran:

– Det känns tråkigt att se, att fula människor blir kvar och fina får åka.

LÄS OCKSÅ: Adnilson tvingas lämna Robinson efter brutala missen

LÄS OCKSÅ: Tittarilska mot Robinson-deltagaren efter upptäckten: ”Usch”

FOTO: Cmore