Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-deltagarnas chock efter kroppsförändringen

08 maj, 2019 
Lina Arvidsson
Deltagarnas chock efter kroppsförändringen i Robinson 2019.
Efter många, långa veckor på en öde ö har svälten tagit ut sin rätt på Robinson-deltagarna. I kvällens avsnitt får deltagarna svart på vitt hur deras kroppar påverkats av livet i Robinson – och resultatet är chockerande.
Annons
Robinson-deltagarnas chock efter kroppsförändringen: "Inte hälsosamt"Brand logo
Robinson-deltagarnas chock efter kroppsförändringen: "Inte hälsosamt"

För deltagarna i Robinson på TV4 har livet på ön i Fiji varit tufft under realityseriens första veckor. Det har varit ont om mat samtidigt som deltagarna har utsatts för prövande tävlingar.

I gårdagens avsnitt av Robinson tvingades deltagaren Nick Söderblom, 51, lämna tävlingen efter att ha fått kramp i bröstet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Just nu så vill jag inte ens äta. Jag orkar inte leta mat, jag orkar inte äta mat. Jag är bara helt slut. Jag vill bara lägga mig ner och dö, känns det som, sa Nick Söderblom i Robinson.

I dagens avsnitt får Robinson-deltagarna se konkret vad det hårda livet på ön gjort med deras kroppar. Bland grönskan döljer sig nämligen en spegel och en våg.

Förvåningen blir stor bland deltagarna när de får se sig själva för första gången på många veckor.

– Oj, jag har inga armar kvar. Oj, vilka buskiga ögonbryn, säger Anna Dahlbom, 21, när hon får se sig själv i spegeln.

Annons

Förvånas av viktraset

Men när deltagarna ställer sig på vågen blir det mer påtagligt att livet i Robinson, med lite mat, tärt på dem.

Fia Grönborg, 22, tycker sig se ungefär likadan ut som förut när hon ser sig själv i spegeln. Men när hon ställer sig på vågen kommer chocken.

– Oj! Jag väger typ 55 kilo. Det är ju ingenting. Jag vägde 65.5. Typ elva kilo. Shit, vilken chock. Jag är fan lite tanig alltså, säger hon och fortsätter:

– Jag har nog inte legat under 60 kilo på jävligt många år, så hela den grejen, att jag såg att det var 55 kilo på vågen gjorde mig lite skraj. Det är lite obehagligt att man han gått ner tio kilo på inte alls länge.

Även deltagaren Bonnie Almerstedt, 45, reagerar över Fia Grönborgs vikt.

– Sen så vet jag att Fia har ätit extremt lite så där blir jag lite orolig, säger Bonnie Almerstedt.

Anna Dahlbom konstaterar att deras viktras inte är nyttigt för hälsan.

– De siffrorna som stod på vågen idag det är inte hälsosamt. När man lever i dessa förhållande som man gör i Robinson, vi äter otroligt lite kalorier på dagarna, vi rör oss ändå ganska mycket. Vi tävlar och kroppen ställer in sig väldigt fort på att gå in i svält, säger Anna.

Hon fortsätter:

– Det är inte positivt någonstans, varken för själen eller för kroppen. Jag uppmanar ingen där hemma att gå på den här dieten som man har gjort här, säger hon.

Avsnittet sänds onsdag 8 maj klockan 19.30 på TV4 och på TV4 Play.

FOTO: TV4

Annons