LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jannika i tårar efter beslutet i Robinson: “Fruktansvärt”

06 maj, 2019 
AvOla Brising
Deltagarna som svultit vid utposten i TV4:s Robinson belönades med krabbor av programledaren Anders Öfvergård. Jannika Navjord vill släppa dem fria och börjar gråta då männen trots det kokar och äter upp krabborna.
Annons
Vegan-Jannikas tårar på krabbfesten i Robinson: ”Fruktansvärt att koka något levande”Brand logo
Vegan-Jannikas tårar på krabbfesten i Robinson: ”Fruktansvärt att koka något levande”

Deltagarna på utposten fick i söndagens avsnitt av Robinson två krabbor i belöning av programledaren Anders Öfvergård, 51, efter allt de utstått den senaste tiden. De har bland annat varit ihopkedjade och legat inlåsta i en bur i omgångar.

För de tre deltagarna Mathias Kristoffersson, 41, Robert Åhrman, 46, och Peter Feuk, 59, var det en självklarhet att koka och äta krabborna direkt eftersom de alla svultit en längre tid, men Jannika Navjord, 43, som är vegan och inte äter något animaliskt, ville istället släppa krabborna fria.

Majoriteten bestämde sig dock, trots hennes högljudda protester, för att äta krabborna och i kvällens avsnitt får vi se hur de tre männen kokar och äter sina krabbor. De tänder en eld och förbereder sig på att tillaga skaldjuren.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det var länge sen man kände den här doften. Helt underbart, säger Robert Åhrman närmast lyrisk.

Jannika lämnar demonstrativt de andra och kurar ihop sig för sig själv på stranden.

Annons

– Vi fick ju två krabbor av Anders och vi valde att koka dom. Jannika tyckte att det var så lite mat på dem att de skulle släppas fria, men det är ju vårt beslut att äta dom, förklarar Mathias Kristoffersson framför kameran.

”Orkade inte vara närvarande”

Jannika Navjord förklarar framför kameran varför hon, trots att de alla svälter, inte tycker det är okej att äta krabbor – och varför hon mår så dåligt av att de andra försöker få i sig lite näring genom att göra det. I protest sätter hon sig lite längre bort.

– När dom kokade sina krabbor så tyckte jag… alltså jag tycker det är fruktansvärt att man ska koka någonting levande. Jag orkade liksom inte vara närvarande, säger hon.

Peter Feuk förklarar att han tycker det är rättvist att majoriteten får välja.

– I såna här sammanhang så måste ju majoriteten välja, för vi behöver all mat vi kan få. Det är väldigt synd för Jannika att hon inte fick någon mat, men det är ju inte vårt val.

Robinson sänds söndag till torsdag klockan 21.00 på TV4 och på TV4 Play.

FOTO: TV4

Annons