Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nick Söderlund evakueras akut från Robinson – efter hälsobeskedet

07 maj, 2019 
Lina Arvidsson
Robinson-deltagaren evakuerades akut efter smärtor i bröstet.
Årets omgång av Robinson har varit en av de tuffaste någonsin. I tisdagens avsnitt är det en av deltagarna som mår mycket dåligt och visar oroande symptom. När sjukvårdarna anländer tvingas de fatta ett svårt beslut.
Annons
Robinson deltagare evakueras akut efter kramp i bröstetBrand logo
Robinson deltagare evakueras akut efter kramp i bröstet

Årets omgång av Robinson i TV4 är inne på sitt 38e avsnitt och värmen och bristen på mat börjar ta ut sin rätt på deltagarna. Många av deltagarna lever uteslutande på kokosnötter, något som tagit på krafterna.

En av deltagarna som drabbats hårdast av det tuffa livet på ön i Fiji är Nick Söderblom, 51. I tisdagens avsnitt klagar han på extrem trötthet och kramp i bröstet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

–Jag är helt slut. Jag mår dåligt som fan och är helt matt. Det krampar, säger han och gestikulerar mot bröstet.

Övriga deltagare insisterar på att sjukvårdare ska tillkallas för att kontrollera Nicks hälsotillstånd.

– Just nu så vill jag inte ens äta. Jag orkar inte leta mat, jag orkar inte äta mat. Jag är bara helt slut. Jag vill bara lägga mig ner och dö, känns det som, säger Nick Söderblom.

När sjukvårdsteamet anländer undersöker de honom grundligt. Därefter beslutar en av dem att Nick omedelbart ska tas med från ön.

Annons

– Vi kommer att evakuera dig akut. Det är för att vi ska kunna övervaka dig och för att vi ska ta prover. Vi har 24 timmar på oss att besluta om fortsättningen på ditt äventyr i Robinson, men vi måste ta den medicinska säkerheten först, säger läkaren.

Besked från Anders Öfvergård

Bland övriga deltagare är det blandade känslor inför att se Nick Söderblom försvinna. Vissa hoppas att han ska återvända till ön – medan andra tycker att det är bäst för tävligen att Nick åker hem istället.

– Känslan är ju verkligen,”hoppas det går bra”. Men sedan så är ju känslan också att det börjar närma sig slutet och om en försvinner så innebär det ju att vi är färre kvar här. Vi vet ju inte om han kommer tillbaka eller inte. Men för min del så får han gärna vara ur spelet, säger Fia Grönborg, 22.

Senare i avsnittet kommer programledaren Anders Öfvergård, 51, och meddelar att Nick Söderblom inte kommer att återvända till Robinson.

– Jag är här på grund av att Nick fick åka härifrån igår. Han flögs in till sjukhus och Robinson är en av de tuffaste prövningar man kan göra och hans hälsa tillåter inte honom att fortsätta, säger Anders Öfvergård.

FOTO: TV4

Annons