LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-deltagarna stoppas helt – kritiserade tävlingen bortplockad

20 maj, 2024 
Det sista momentet innan finalveckan i Robinson brukar alltid vara den klassiska tävlingen där man ska väga sig och gissa hur mycket man rasat i vikt. Tävlingen har genom åren fått kritik.
Nu har den plockats bort.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vår tid är nu-Charlie Gustafsson hissar och dissar årets Robinson-deltagareBrand logo
Vår tid är nu-Charlie Gustafsson hissar och dissar årets Robinson-deltagare

Att gissa vad man väger är ett av de sista momenten i Robinson innan finalveckan. I det klassiska momentet ska deltagarna först gissa hur många kilon de gått ner i vikt och sedan får de se sig själva i en spegel och väga sig.

Momentet har under årens lopp fått en del kritik.

”Trist att ha ett helt avsnitt om en viktgissartävling. Trodde att ni hade tagit ert förnuft till fånga och skippat den typen av inslag.”, skrev en tittare förra året.

”Håller helt med. Och att priset är brev från nära och kära är också fel. De breven borde delas ut till alla, för att inte göra brevskrivarna ledsna och besvikna.”, skrev en annan.

TV4 plockar bort klassiska Robinson-tävlingen

Och för dem som följt årets säsong av Robinson är det nu klart att vikt-tävlingen är bortplockad. När Hänt når TV4 berättar producenten Caroline Norrby vad det beror på.

Annons

”Tävlingar och andra utmaningar varierar från säsong till säsong, och i år valde vi att inte ha med just den tävlingen.”, skriver hon till Hänt.

ROBINSON 2023
Robinson 2023FOTO: TV4

Deltagarnas ord om viktras-tävlingen

Att det här momentet nu är borttaget från den här säsongen är nog något som gör tittarna glada. Även från deltagarnas håll har det funnits en hel del kritik.

”Ja helt ärligt tyckte jag det var jobbigt! Jag minns att så mycket jag vägde innan Robinson har jag aldrig vägt och var rätt ”stolt” över det. Efter vägningen så låg jag på 58,4 kg. Det är sinnesjukt lite och man ser verkligen på mig nu hur undernärd jag faktiskt är!”, skrev fjolårets deltagare Christopher da Silva i ett meddelande till Hänt.

”Jag förstår om man har haft ett mål att gå ner i vikt som vissa av deltagarna faktiskt hade så är det ju jätte bra, men det kan vara en trigger för väldigt många människor! Jag vet att jag och Caroline diskuterade det väldigt mycket efteråt att tittare som ser ska verkligen inte ha det här som någon diet, för jag kan intyga att det gynnar inget i slutändan”, fortsatte han.

Deltagaren Elin Ambrosiani blev dock inte triggad.

”Jag blev inte triggad. Jag tyckte det var kul att se eftersom jag var nyfiken. Jag är dock trygg i min kropp och känner mig lika fin med eller utan 10 kg.”, skrev hon i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

Annons