LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kritiken mot viktmomentet i Robinson – nu svarar deltagarna

18 maj, 2023 
ROBINSON 2023
Ett av de sista momenten i Robinson innan finalveckan är det klassiska momentet där deltagarna ska väga sig. Ett moment som fått skarp kritik.
Nu ger några av deltagarna sin syn på saken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

30 sekunder under press med Caroline Persson från RobinsonBrand logo
30 sekunder under press med Caroline Persson från Robinson

Finalveckan i Robinson 2023 närmar sig med stormsteg och än så länge är det Oskar Hammarstedt, 31, och Sanna Strand, 50, som är immuna inför det sista örådet och därmed klara för finalveckan.

Ett av de sista momenten inför finalveckan är att deltagarna ska väga sig och gissa hur många kilon man gått ner. De tre som gissar närmast vinner ett brev hemifrån men för många är det också en smärre chock som uppstår.

– Oj, här har vi hår? Men vad fan har hänt? Jag brukade fylla ut t-shirten helt, men nu, jag har ju skrumpnat ihop. Shit. Alltså jag tror inte jag får bli mer deffad än så här, då kommer jag kollapsa. Jag vågar inte spänna mig, jag tror jag exploderar, säger Oskar i programmet.

Tittarnas skarpa kritik mot viktmomentet

Det råder delade meningar kring det här momentet. Historiskt sett har tittarna varit skeptiska till om det ens ska vara med eftersom det skulle kunna uppmuntra till att gå ner i vikt på ett osunt sätt.

Annons

”Trist att ha ett helt avsnitt om en viktgissartävling. Trodde att ni hade tagit ert förnuft till fånga och skippat den typen av inslag.”, skriver en tittare.

”Håller helt med. Och att priset är brev från nära och kära är också fel. De breven borde delas ut till alla, för att inte göra brevskrivarna ledsna och besvikna.”, skriver en annan.

Robinson-Chris om situationen: ”Jobbigt”

När Hänt når deltagarna berättar de sin syn på saken.

”Ja helt ärligt tyckte jag det var jobbigt! Jag minns att så mycket jag vägde innan Robinson har jag aldrig vägt och var rätt ”stolt” över det. Efter vägningen så låg jag på 58,4 kg. Det är sinnesjukt lite och man ser verkligen på mig nu hur undernärd jag faktiskt är!”, skriver Christopher da Silva i ett meddelande till Hänt. Han fortsätter:

”Jag förstår om man har haft ett mål att gå ner i vikt som vissa av deltagarna faktiskt hade så är det ju jätte bra, men det kan vara en trigger för väldigt många människor! Jag vet att jag och Caroline diskuterade det väldigt mycket efteråt att tittare som ser ska verkligen inte ha det här som någon diet, för jag kan intyga att det gynnar inget i slutändan”.

ROBINSON 2023

Robinson-Elin om viktraset: ”Det var kul”

En person som däremot reagerade glatt på sin viktnedgång är Elin Ambrosiani, 40.

– Oh yeah baby! Shit, såhär snygg har jag inte varit sen jag var 25 tror jag. Alltså jag har platt mage! Ah, min man kommer bli så himla nöjd, I’m in for some good times!, säger Elin i programmet.

När Hänt når Elin ger hon sin syn på tittarnas kritik:

”Jag blev inte triggad. Jag tyckte det var kul att se eftersom jag var nyfiken. Jag är dock trygg i min kropp och känner mig lika fin med eller utan 10 kg.”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

Annons