ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kikki Danielssons nära vän Sulo talar ut om relationen: ”Litar på mig”

18 maj, 2023 
Kikki Danielsson och Sulo
Kikki Danielsson och Sören "Sulo" Karlsson är nära vänner och kollegor.
I en intervju med Hänt berättar nu Sulo om relationen.
– Jag tror att jag är en av de som hon räknar som en av sina få riktiga vänner som hon ringer och inte behöver vara Kikki Danielsson med jämt, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”Brand logo
Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”

Country- och dansbandssångerskan Kikki Danielsson, 71, är en av våra mest folkkära artister. Men med framgångarna kom också motgångar, Kikki har nämligen kämpat med alkoholism och haft rejäla svackor.

Ett tag var Kikki helt inställd på att lägga karriären på hyllan men vändningen kom när hon träffade Sören "Sulo" Karlsson, 53. I en intervju med Hänt berättar nu Sulo själv om vänskapen och arbetet med Kikki.

Hur blev Kikki Danielsson och Sulo vänner? Så träffades de

Allt började när Kikki och Sulo tävlade i motsatta lag under Så ska det låta 2009. Inspelningen blev deras första möte.

– Jag råkade sno hennes låt. Man skickar in typ 20 låtar var och så gör de ett urval då ville Kikki sjunga Han är min sång och min glädje. Men den lyckades jag sno och då blev hon skämt-arg så körde vi den tillsammans och började prata. Då kom vi på att hon inte hade gjort en skiva på 18 år och då kände jag att det ska vi göra, säger Sulo.

Annons

Sagt och gjort skrevs skivan. Den kom att bli startskottet på en lång och stark vänskap.

Sören ”Sulo” Karlsson om att skriva Kikki Danielssons bok

I höstas släpptes boken Du vet ingenting om mig, en självbiografi om Kikkis liv som Sulo fick äran att skriva ihop med Kikki.

– Vi har ju jobbat ihop så länge, hela 13 år så det var väl ganska självklart. Hon har stort förtroende är mig och jag har skrivit de senaste sex skivorna där texterna mer och mer har handlat om henne, utifrån henne själv så det blev som en fortsättning. Så när hon fyllde 70 tyckte vi att det var hög tid att göra en sån "du vet ingenting om"-mig bok eftersom alla tror att de vet så mycket.

Valde ni att ta bort något ni från början tänkte ha med?

– Det fanns ett gäng passager som vi valde att ta bort. Vi kände för vem skriver vi just den här delen.

Annons

– Alla har ju en historia att berätta men Kikkis historia, den sanna historien om henne har sällan kommit ut utan det har mest blivit en massa konstiga rubriker. Hon har en väldigt berörande historia att berätta och boken kunde visa hur det är att leva med ett sådant kändisskap som hon har.

Var det något som berörde dig lite extra?

– Det är väl hennes uppväxt när hon blev bortadopterad och hur det påverkar ens liv för resten av livet. Den känslan av rotlöshet alltid finns med. Hon är väl inte ensam om det men det förklarar en del om Kikki som person.

Privata relationen mellan Sulo och Kikki: ”Hon litar på mig”

Det är inte bara inom arbetet som Sulo och Kikki umgås, utan de har även blivit nära vänner utanför arbetet.

– Vi är vänner privat också. Ska man ha ett så nära samarbete med Kikki så blir det så. Jag tror att jag är en av de som hon räknar som en av sina få riktiga vänner som hon ringer och inte behöver vara Kikki Danielsson med jämt. Hon har stort förtroende för mig och litar på mig. Jag tror att det är något hon var i behov av när vi började samarbeta.

Annons

– Vi är ett udda radarpar som har väckt stor uppmärksamhet, det gillar jag.

Det råder inga tvivel kring att Sulo är glad över vänskapen och att han även är stolt över sin vän.

– Om det gäller något man är väldigt stolt över, det är mycket man är stolt över men då är det att vara med och ta tillbaka Kikki till toppen där hon hör hemma, det är en stor ära för mig. Många kanske inte trodde att hon skulle kunna göra en sådan comeback men jag var hela tiden övertalad att har man sålt över 3,5 miljoner skivor så har man någonting som andra inte har.

Sulo finns nästan alltid vid Kikkis sida. Foto: TT

Tack vare tv-inspelningen för 14 år sedan har Kikki nu någon hon kan bolla det mesta med.

– Det finns inte så mycket hon gör som jag inte är inblandad i. Det är väl några tv-grejer som Masked singer men annars är jag inblandad i det mesta och jag tror att hon vill att jag ska vara det för att hon blir trygg av det.

För Sulos del väntar flertal spelningar framöver både med Kikki och med sitt egna band. Han ska även skriva färdigt boken Skuggor över barnvallen. Dessutom kommer en dokumentär om honom som fått namnet En briljant outsider.

FOTO: TT

Annons