Artikeln innehåller reklamlänkar

Robinson-Carl om hotet innan avhoppet: ”Väldigt obehagligt”

Carl Hamilton i Robinson.

Enligt Carl Hamilton blev han hotad till livet av Adnilson Costa de Cruz i Robinson. Nu ger TV4 sin förklaring till händelserna som ledde till att Carl valde att lämna programmet.

I kvällens avsnitt av Robinson får vi se hur Carl Hamilton, 28, lämnar programmet. Men innan dess ställer han ett ultimatum till produktionsbolaget på plats framför kameran.

– Stämningen imorse är densamma som den var dag två. Vilket får mig att tänka så här: Jag kan vara kvar två, tre veckor till och uthärda, men jag kommer definitivt inte göra det gratis, så om Mastiff vill skapa bra tv kommer det att kosta. Mina krav är tydliga, säger Carl Hamilton och fortsätter:

– Jag vill ha 4 500 pund (55 000 kronor) insatta på mitt bankkonto idag med betalningsbekräftelse. Innan dess så rör jag inte en fena. Det kommer inte att vara någon synk. Det kommer inte att vara något båtåkande, inte vara något tävlingsdeltagande från min sida. Är det så att ni inte godkänner det får ni helt enkelt bryta mig i så fall.

Det framkommer direkt efteråt att Carl har skickats hem. Han har inte fått pengarna han krävde.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Hänt ringer upp honom för att fråga vad som egentligen hände och Carl Hamilton berättar:

– Jag valde att åka hem själv, för morgonen efter örådet fick Adnilson psykbryt och hotade mig till livet.

I avsnittet hör man inte Adnilson Costa de Cruz, 28, hota Carl. Det tittarna däremot får se är att Adnilson böjer sig nära Carl, tar upp ett halsband och trycker upp det under näsan på honom för att sedan stirra på Carl Hamilton och gapa:

– Det här, det här, det här är du!

Enligt Carl Hamilton sa Adnilson dessutom mycket som inte kom med i det ihopklippta programmet:

– Han var väldigt obehaglig, kunde flippa på två sekunder, få svarta ögon och hota mig till livet. Jag blev mordhotad och det finns 30 – 40 vittnen på det.

Carl Hamilton bestämde sig för att lämna Robinson

Carl Hamilton tycker att allt är produktionsbolaget Mastiffs fel eftersom de enligt hans mening har brutit kontraktet han skrev på innan han åkte till Fiji för att delta i programmet:

– I kontraktet står det att man skickas hem med omedelbar verkan om man som deltagare ”uppträder våldsamt mot andra deltagare eller produktionen”. Det var därför jag bara stod och skrattade efter att han hotade mig. Jag tog för givet att han skulle bli hemskickad direkt, säger Carl och fortsätter:

– När jag förstod att de höll honom om ryggen tänkte jag inte vara kvar om jag inte fick betalt. Då kändes det som om allt ändå var uppgjort i förväg. Jag räknade ut att 4 500 pund var vad jag förlorade på att vara borta en månad. Det var därför jag krävde just den summan.

Carl säger också att produktionen försökte kohandla med honom men att han vägrade göra det på de premisser som var. Istället krävde och fick han ett flyg hem till London direkt samma kväll.

Enligt den exekutiva producenten för Robinson på TV4, Joel Bendrik, är Carls upplevelser av det hela något överdrivna. Han säger:

– Vi har förstått att Carl har uttryckt det, men vet också att det finns en annan bild av det han refererar till. Vi har gått igenom materialet noggrant och det stämmer inte. Vi kan garantera deltagarnas säkerhet på ön och känner oss trygga med de säkerhetsarrangemang vi har på plats. Men vi går inte in i detaljer kring hur de ser ut.

Han fortsätter med att förklara:

– Det var en väldigt spänd och upptrissad stämning mellan en del av deltagarna. Vissa ordval i konflikten var nära gränsen för vad som är acceptabelt. Produktionen tog allvarliga samtal med dom inblandade parterna och inskärpte vilka regler som gäller för medverkan i Robinson.

Hänt har även hört av sig till Adnilson och bett honom ge sin syn på saken, men han har än så länge inte behagat kommentera händelseutvecklingen i kvällens program.

LÄS OCSKÅ: TV4:s svar på tittarnas kritik efter händelserna i Robinson

LÄS OCKSÅ: Robinson-deltagare som blivit ihop med kändisar

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!