ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Angela om tunga sjukdomsbeskedet innan Robinson – därför ville hon åka hem

16 apr, 2022 
Robinson-Angela.
Den tuffa fembarnsmamman Angela Maria Pereira Praxedes har blivit en av tittarnas favoriter i Robinson 2022.
Men Angela brottades hela tiden med en stor oro för en svårt sjuk familjemedlem.
– Jag gick iväg och grät för jag ville inte att någon annan skulle se det, berättar Angela för Hänt i en intervju.
Annons
Robinson-Joel bryter ihop efter gruppens beteende: "Motbjudande"
Robinson-Joel bryter ihop efter gruppens beteende: "Motbjudande"

Säsongen Robinson 2022 har inletts med buller och brak. Till följd av coronapandemin fick produktionen ta ett antal historiska beslut som gjorde att hela tävlingen kastades om. Ja, allt kan hända denna säsong!

En av årets Robinson-deltagare, som redan gjort ett stort intryck hos tv-tittarna, är fembarnsmamman Angela Maria Pereira Praxedes, 46, från Brasilien.

I en intervju med Hänt berättar hon nu om det tunga sjukdomsbeskedet precis innan Robinson. Något som tog upp mycket tankekraft under tiden på ön och som flera gånger fick henne att fundera på att avbryta.

Angelas tuffa tid i Gränslandet med Gorm – därför ville hon åka hem

Angela har tidigare berättat för oss att saknaden efter familjen och framförallt barnen var den absolut tuffaste utmaningen med Robinson.

Annons

Hon berättade för Hänt att hon till och med funderade på att avbryta tävlingen. Känslor som växte sig riktigt starka under tiden hon tillbringade i Gränslandet tillsammans med Gorm Hallberg Lange, 61.

– Jag grät flera dagar i rad. Jag ville hem. Jag ska tävla, jag kommer ge hundra procent. Men jag vill hem, sade hon då.

En stor anledning till att hon ville åka hem var för att hon ville finnas där för sin dotter Carine, 28, som var gravid och väntade Angelas första barnbarn.

Men det var inte hela anledningen. Angela berättar också för oss att hon tyngdes svårt av ett allvarligt sjukdomsbesked som hon hade fått precis innan hon åkte till Robinson.

Tunga sjukdomsbeskedet innan Robinson – ovissheten om mammans hälsa

Sjukdomsbeskedet gällde hennes mor. Precis innan Robinson hade Angela varit i Brasilien och hälsat på sin mamma, som bor där tillsammans med åtta barn, Angelas bröder och systrar.

Annons

Under besöket fick familjen reda på att mamman drabbats av lungcancer. Något som Angela pratade med Gorm om på under dagarna i Gränslandet.

– Jag sa att jag saknade mina barn och att jag visste inte om min mamma lever. Hon fick lungcancer några veckor innan jag gick in på Robinson. Jag kom precis från Brasilien. Jag hade hälsat på min familj och min mamma där. Det var många osäkerheter. Då pratade jag med Gorm om det.

Angela och Gorm kom inte vidare bra överens i Robinson, men de kom varandra närmre under tiden i Gränslandet.
Angela och Gorm kom inte vidare bra överens i Robinson, men de kom varandra närmre under tiden i Gränslandet. Här åt de middag tillsammans och samtalade om Brasilien.

Angela berättar vidare att mammans vacklande hälsa påverkade henne djupt och att hon hela tiden hade en stor oro över att hon inte skulle få möjlighet att begrava sin mor.

– Det påverkade mig jättemycket. Jag hade inget hopp, jag tänkte ”Vad är poängen med att vara här och kämpa mot dem?”. Ibland hade jag mardrömmar om att mamma hade gått bort. Då fick jag panik och började gråta. Jag gick iväg och grät för jag ville inte att någon annan skulle se det. Ville inte visa min svaghet, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det var ett tufft beslut att stanna, men jag ville inte ge upp. Det var jobbigt att inte veta om mamma levde eller om jag kunde vara med på en begravning. I Brasilien väntar man inte, om det går begraver man sina älskade samma dag, berättar Angela.

Hur mår din mamma idag?

– Mamma mår så där. Hon använder en apparat. Tar man bort den så dör hon. Hon kan inte andas utan den. Lungorna har pajat. Nu använder hon blöja också, säger Angela.

– Det är bra för att hon lever, men läget är inte bra. Jag blir orolig så fort de ringer från Brasilien. Ibland pratar jag med mamma, men det tar lång tid att ha en konversation med henne. Hon hinner säga tre fyra ord innan hon måste andas i maskinen igen, avslutar hon.

Vi skickar våra varmaste styrkekramar till Angela och familjen!

FOTO: TV4

Annons