robinson 2022

Robinson-Andreas svar – efter kängan från Sofia Spendler

Robinson-Sofia, Värmland-Andreas

Robinson 2022 har präglats av både intriger och svek och många av deltagarna har hamnat i osämja med varandra.
Konflikterna verkar ha följt med även till hemmaplan.
Nu ger deltagarna Sofia och Andreas svar på varför de inte kommer överens.
Isabella om Petra som programledare: "Sadistisk"
0:32

Efter reklamen: Isabella om Petra som programledare: "Sadistisk"

(0:32)

Slå på ljud

Det har minst sagt varit blod, svett och tårar i årets säsong av Robinson. Och intriger och svek har varit i fokus i lagen. Flera av deltagarna har hamnat i konflikt med varandra, vilket har fått flera tittare att reagera och kalla programmet för mobbnings-tv.

Konflikten mellan Sofia och Värmland Andreas i programmet

En av deltagarna som hela säsongen varit i centrum för flera konflikter har varit Sofia Spendler, 32, som varit utsatt stor del av säsongen.

– Jag har inte känt mig mobbad, men jag var ju utanför. Jag bidrog nog också till det själv. Det har aldrig hymlats eller varit något personangrepp mot mig om att jag är si eller så. Mobbning tycker jag är alldeles för grovt, men TV4 har väl valt att göra en liten grej av det. De (TV4) kan vinkla det hur som helst, men när de visar vad folk har sagt, så har folk sagt det. Och det kan man inte ta tillbaka, berättade hon i en tidigare intervju Hänt.

Sofia och deltagaren Andreas "Värmland" Haraldsson, 29, har under säsongen inte kommit vidare bra överens. I det senaste örådet när det står klart att det är Sofia som tvingas lämna programmet, kan man höra Andreas utbrista "yes".

Konflikten mellan Sofia och Andreas verkar inte ha fått en lösning, trots att inspelningen av programmet sedan länge är över.

Konflikten fortsätter – månader efter inspelningens slut

Under tisdagen hade Sofia en frågestund på in Instagram. Där får hon frågan om hon och Andreas är vänner idag, varpå hon svarar:

"Hade hellre varit på en öde ö ensam än tillsammans med Andreas"

Sofia Spendler har frågestund på Instagram

Robinson-Sofia har frågestund på sin Instagram.

FOTO: Instagram

När Hänt når Sofia om bilden på Instagram, kan hon med egna ord förklara situationen.

"Jag har inget emot Andreas som person, han är en väldigt snäll människa innerst inne, inte ond på något sätt! MEN sättet han uttrycker sig i programmet är inte okej tycker jag", skriver hon till Hänt.

Vidare fortsätter hon berätta att deltagarna delade med sig av historier från sin barndom och kom in på olika trauman de upplevt. Vilket Sofia och deltagaren Helen Lindborg, 31, inte ville dela med sig av. Hon menar att deras ovilja att dela med sig av sina bakgrunder ska varit en bidragande faktor till att Andreas inte tyckte om dem.

"Alla kämpar med mörker och demoner, även jag. Men jag och Helen skall inte uteslutas eller få skit för att vi inte med glädje kastar vår skit i ansiktet på folk vi faktiskt inte känner!", skriver hon samtidigt som hon förtydligar att hon och Andreas inte har någon uttalad konflikt enligt henne.

Enligt Andreas var han den enda som kunde stå upp för vad han tyckte i programmet och kunde säga det rakt ut, istället för att baktala någon.

"Jag var den enda som stod framför och sa ofta sanningen öppet inför alla, de andra deltagare både tjejer och killar högg dom i ryggen. Hur kan då ens folk tycka att det är jag som är boven?", skriver han till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN