robinson 2022

Produktionens förändring i Robinson – efter fusket från deltagaren

Robinson 2022

Robinson 2022 är i full gång och ju längre in på säsongen vi kommer desto mer märks matbristen av.
När Hänt pratar med Andreas Haraldsson berättar han om deltagarens fusk som ledde till en förändring i produktionen.
Robinson-Britten avslöjar sanningen om ön – strikta förbudet
0:28

Efter reklamen: Robinson-Britten avslöjar sanningen om ön – strikta förbudet

(0:28)

Slå på ljud

Höstsäsongen av Robinson 2022 är i full gång och nyligen fick vi se hur lag nord och lag syd splittrades upp, för att tillsammans skapa ett gemensamt lag där alla tävlar individuellt. Ett moment som kallas sammanslagningen.

I programmet börjar hungern bli alltmer påtaglig bland deltagarna och i stunder kan vi se hur de pratar om matbristen och drömmer sig bort till festmåltider de ska äta när de kommer hem igen. När Hänt pratar med deltagaren Andreas Haraldsson, 29, kan han bekräfta det tittarna misstänker – det pratas väldigt mycket om mat under inspelningen.

Robinson-Andreas om hungern under inspelningen

Andreas berättar hur han själv hanterade hungern och hur den påverkade honom på ön.

– Vi satt och pratade väldigt mycket mat, för mycket mat. I lag nord var mat det enda vi pratade om. Jag tycker faktiskt att man saknade husmanskost mest, jag saknade inte hamburgare eller pizza så mycket. Men mormors hemlagade mos med köttbullar var det jag saknade mest i matväg, berättar han i intervjun och fortsätter:

– Det gick skitbra för mig att kontrollera hungern. Ända fram till veckan innan sammanslagningen, innan dess gick det jättebra. Jag kände ingen hunger alls. Min kropp gick verkligen in i survival-mode.

Vidare berättar han att en vanlig matdag under inspelningen inte var mycket att hurra för och att det inte var en varierad kost som Robinson-ön bjöd på.

– Hugg den kokosnöt du vill ha och that’s it, säger han och skrattar.

Fusket från deltagarna – produktionens bestraffning

Att deltagarna får vatten av produktionen är något som varit känt sedan tidigare. Men nu berättar han för Hänt om vattenfusket under inspelningen som fick produktionen att begränsa vattentillgången för deltagaren.

– Det var egentligen ingen restriktion på vattentillgången, men vi hade det en liten stund. Egentligen ska man ju inte ha några begränsningar när det gäller vatten, eftersom det är en säkerhetsrisk. Annars kollapsar vi ju i det här tillståndet. Men sedan tog de bort att vi fick obegränsat med vatten för att de hade upptäckt att en person hällde vattnet på sig, säger Andreas och fortsätter:

– Då blev jag skitsur på produktionen för jag hatar kollektiv bestraffning, jag tyckte att man kunde ge restriktioner till bara den personen i så fall. Det är fan 50 grader och vi behöver dricka vatten.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN