Robinson 2021 görs om helt – efter TV4:s beslut

TV4 och Anders Öfvergård

Robinson har blivit en tittarsuccé igen sen TV4 tog över programmet.Men till nästa säsong förändras allt.Glöm palmer och stränder – programmet stoppas nämligen i sitt nuvarande format och görs om rejält, enligt uppgifter till Dagens media.


Michael Björklund var den deltagare som till sist fick lyfta Robinsonstatyetten mot skyn efter en dramatisk final.

– När jag stod där precis i slutet av tävlingen och gjorde upp elden då började jag förstå att det här kommer att fungera och då började jag inse att jäklar, jag går och vinner. Det var en chock, sa Michael tidigare till Hänt.

Säsongsfinalen av Robinson ägde rum för mindre än två veckor sen. Men redan nu kommer uppgifter om att programmet förändras rejält till nästa säsong

Tv-tittarna är vid det här laget vana vid att se deltagarna pakta och svälta på en öde ö i Sydostasien med palmer, vackra solnedgångar och vita stränder som kuliss. Till nästa år blir det dock annorlunda. Enligt Dagens media sätter nämligen coronaviruset spridning i världen käppar i hjulet för den kommande säsongen.

Årets upplaga spelades in i Fiji. Men kommande säsong kommer få en helt ny inspelningsplats. Och framtida deltagare lär bjudas på ett kallare klimat. Robinson kommer nämligen att äga rum – i Sverige.

Anders Öfvergård är programledare för Robinson

Anders Öfvergård är programledare för Robinson.

Platserna där Robinson 2021 kan spelas in: ”Vi har rekat flera”

På grund av rådande reseinstruktioner ska TV4 ha tvingats tänka om. Och de ska redan ha börjat leta efter inspelningsplatser på hemmaplan, rapporterar Dagens media. Skärgården i Norrbotten och Stockholm ska vara tänkbara platser.

TV4 lägger dock locket på. Även Hänt har tidigare sökt kanalen angående uppgifterna om att Robinson ska spelas in på svensk mark. Men kanalen har lagt locket på.

Inte heller Gustav Carlsson, producent för programmet, vill bekräfta var den nya säsongen kommer att spelas in.

– Det finns många bra ställen och vi har rekat flera. Inom kort kommer vi att berätta var det ska spelas in, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent för ”Robinson” till Dagens media.

Robinson hade urpremiär på SVT 1997. Det har sedan dess sänts i omgångar på TV3 och senare TV4. Martin Melin, Alexandra Zazzi och Klas Beyer är några av alla som vunnit programmet. De senaste säsongerna har letts av Anders Öfvergård.

FOTO: TT, TV4

SENASTE NYTT!