Michael Björklunds egna ord om vinsten i Robinson 2020

Micke Robinson 2020
Robinson 2020 har avgjorts och det blev tillslut Michael Björklund som tog hem vinsten.
I programmet ger han ifrån sig ett segervrål och tillägnar vinsten till sina barn.
För Hänt berättar Michael nu om den stora familjelyckan efter återföreningen med fru Jenny och banen Agnes och Anton.
Dessutom avslöjar han hur vinstpengarna på en halv miljon kronor ska spenderas.
Annons

I tio veckors tid har deltagarna i Robinson 2020 kämpat för sina liv på den öde ön i Fiji. Det har varit dagar helt utan mat, flertal konflikter och hårda tävlingar. Kampen för att ta sig till final har helt enkelt varit tuff. Men tillslut stod det klart att Priya Svang, Christoffer Willén, Clara Henry och Michael Björklund, 44, var topp fyra kvar i programmet.

Annons

Christoffer röstades ut redan efter några minuter av finalavsnittet och det blev då dags för Priya, Clara och Michael att göra upp i årets sista tävling.

Michael Björklunds ord om vinsten

Efter en minst sagt spännande hinderbana stod det klart att Michael Björklund vinner Robinson 2020. I avsnittet får TV4-tittarna ta del av ett riktigt segervrål och Michael säger i programmet att han tillägnar vinsten till sina barn.

–Pappa kan!, skriker Micke med Robnson-statyetten i handen. 

Annons

När Hänt når honom förklarar han att tankarna på att ta hem tävlingen inte kom förrän under de sista minutrarna.

– När jag stod där precis i slutet av tävlingen och gjorde upp elden då började jag förstå att det här kommer att fungera och då började jag inse att jäklar, jag går och vinner. Det var en chock, säger han.

Michael har under hela säsongens gång varit omtyckt av de andra deltagarna. Han har aldrig varit på väg att röstas ut eller fått några direkta fiender efter sig.

– Det har kanske lite med maten att göra. Jag tycker ju om att laga mat och lagade till dem alla så de ville kanske inte offra kocken, säger Micke och skrattar.

Robinson 2020
Foto: TV4

Lyckan över barnen Anton och Agnes

Michaels barn som han valde att tillägna vinsten till heter Anton, 17 och Agnes, 14. De hade inte ens kunnat ana att pappa Micke skulle kamma hem titeln som Robinson-vinnare.

Annons

– Mina barn betyder allt. Det är ju helt fantastiskt att få ha barn, säger han.

Under säsongens gång har Michael pratat flertal gånger om sina barn och sin fru. För Hänt berättar han nu att det var jobbigare än väntat att vara ifrån familjen under den långa perioden men att återföreningen var fantastisk.

– Det var otroligt fint. Vi hade ju pratat med varandra över telefon men det var en helt annan sak att få se på varandra igen, säger han och fortsätter:

– Jag och Jenny, vi jobbar tillsammans, vi har barnen tillsammans och hon betyder precis som barnen, allt för mig. Det är familjen som är det viktigaste.

Det gör Micke med vinstpengarna

Inte nog med titeln så vinner Michael dessutom en halv miljon kronor. Dessa pengar har han redan en fantastisk plan för hur han ska spendera.

Annons

– När jag var borta fick familjen sköta företaget så först ska jag hitta på någonting med dem. Och sen tänker jag skänka en del också till Ålands matbank. De är sådana som delar ut mat till behövande. För mig är maten otroligt viktig och jag tycker att de gör ett bra jobb för alla ska ha en möjlighet att kunna få äta riktig mat, säger han.

FOTO: Privat/TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…