LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Roberta Alenius: "Mitt italienska arv har gjort mig pådrivande"

22 mar, 2015 
AvCharles Thulin
Roberta Alenius blev kvinnan på allas läppar när förra statsministern Fredrik Reinfeldt nyligen avslöjade att de båda är ett par. Och vem vill inte ha en flickvän som älskar rökt buffelmozarella?
Annons

Det var för några veckor sedan som Fredrik Reinfeldt, 49, bekräftade att han är ett par med sin tidigare pressekreterare Roberta Alenius, 37.

– Vi är arbetskamrater sedan många år. Det har efter hand gått över i en djup vänskap. Vart det för oss nu vet jag inte än. Roberta är en fantastisk kvinna, sa den förre statsministern då om nya kärleken.

Alenius jobbade tillsammans med Fredrik i åtta år och av journalister har hon beskrivits som tuff och extremt lojal mot sin förre chef och nuvarande pojkvän, Reinfeldt. Robertas mamma är svensk och hennes pappa är italiensk, utöver lyan i Stockholms innerstad har hon ett rum i hans lägenhet i hemstaden Turin. Efter gymnasiet utbildade sig Roberta Alenius till jurist och har jobbat för den, i branschen, prestigefyllda firman Ernst & Young.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Mitt italienska arv har gjort mig snabb, flexibel, utåtriktad och pådrivande, sa Roberta tidigare till Dagens Nyheter och uppgav samtidigt att hennes favoriträtt är rökt buffelmozarella.

Vem vet, kanske brukar Fredrik överraska henne med en hemlagad italiensk trerättersmeny när arbetsdagen är över på fredagen – han är ju trots allt rätt kär. Fredrik Reinfeldt har med politikerexet Filippa Reinfeldt, 47, tre barn.

Andra läser också:

Annons