LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robert Wells berättar om sjukdomen – hela familjen drabbad

06 maj, 2021 
Robert Wells
Robert Wells har vi inte sett synas till på samma sätt som förr, och anledningen är såklart coronapandemin.
Nu berättar musikern att hela familjen drabbats av coronaviruset och hur det påverkat dem.
Annons
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barnBrand logo
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barn

Stjärnpianisten och kompositören Robert Wells, 59, firade för två år sedan 30-års-jubileum med Rhapsody in rock. Sedan dess har han varit aktuell med ny musik och har bland annat innan coronapandemin varit i USA för att spela in musik.

Du känner igen honom från flera sammanhang, garanterat från programmet Så ska det låta som en av pianisterna där han under flera års tid kompade musik.

Men på senaste tiden har det varit ganska tyst från musikerns sida, främst på grund av coronapandemin och dess konsekvenser för musikbranschen.

Robert Wells kritik mot Regeringens hantering av coronapandemin

Robert Wells har varit öppen med att han är kritiskt inställd mot Regeringens hantering av pandemin. Det handlar såklart om hanteringen av coronapandemin sett till musikbranschen och kulturen.

Kulturbranschen och idrottsevenemang är något som drabbats hårt i pandemin. Planerade tillställningar, turnéer och konserter har behövts ställas in vilket inte bara drabbat artisterna utan även personer som arbetar bakom scenen.

Annons

– Förra året gjorde vi konserter med 50 personer. Det var extremt anpassat till situationen. Så den tredje vågen är det knappast kulturen som har ställt till med. Det är lite synd att vi inte vill göra som i Berlin, där de testkör med publik som testats för covid-19. De försöker hitta vägar men inte vi, berättade han för sajten Newsner.

Istället har han fått tänka om, likt många andra musiker har han haft livestreams- konserter.

Men under året har han hunnit släppa en del musik, för ett år sedan avslöjade Robert att han planerade att släppa låtar på Spotify. Inspelning av video! Ny musik släpps fredag på Spotify och Itunes!”, skrev han då.

Robert Wells familj drabbad av coronaviruset

Coronapandemin har påverkat oss alla, vissa mer och andra mindre. Robert Wells familj blev dessutom sjuka i coronaviruset, och ett tag var det riktigt jobbigt.

Annons

För Nöjeslivet berättade han om familjens sjukdomskamp.

– Idag har vi alla starka antikroppar. Vi hade det ungefär inom loppet av tre dagar. Det var en märklig sjukdom. Vi fick alla hög feber och liksom många andra tappade man lukt och smaksinnet, berättade han för sajten.

Dessutom avslöjade han att flera vänner till honom behövt akut vård och legat i respirator.

– Jag har haft polare som legat i respirator. Men jag försöker vara positiv och hålla mig produktiv bakom kulisserna.

FOTO: TV4 / Stina Stjernkvist/TT

Annons