ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Robert Wells om SVT:s bluff med Så ska det låta – vill inte medverka

29 maj, 2022 
ROBERT WELLS, SÅ SKA DET LÅTA
Det folkkära tv-programmet Så ska det låta firar 25 år i rutan! Nu avslöjas dock bluffen kring jubileumsprogrammet och Robert Wells berättar för Hänt varför han aldrig igen kommer dyka upp i programmet.
Annons
Robert Wells berättar om ögonoperationen
Robert Wells berättar om ögonoperationen

Så ska det låta är SVT:s långkörare som tillåter svenska artister att leka med fantasin och låta kreativiteten flöda. Det är hela 25 år sedan programmet hade premiär i tv-rutan och det är givetvis något som ska firas!

En annan person som många förknippar med programmet är såklart ingen mindre än Robert Wells, 60. Nu berättar han för Hänt vad det är med Så ska det låta som gör att han gillar programmet så himla mycket.

– Den här typen av musikalisk lek är ju roligt. Vad jag gillade var att det är inga priser, utan det är bara kul. Precis som musik ska vara, det ska vara roligt och folk får göra saker som de kanske inte har gjort innan, säger Robert till Hänt.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Bluffen i Så ska det låta – 25 år

Ikväll sänds ett extra insatt program för att fira Så ska det låta – 25 år. I beskrivningen på tv-tablån skriver SVT:

”Så ska det låta fyller 25 år och programledarna har valt ut några avsnitt som de tycker extra mycket om.”

Men nu avslöjas bluffen. Det är nämligen inte ett nytt program som gjorts, utan det är ett ihopklipp av Sarah Dawn Finers favoriter.

Så ska det låta har inte sänts på flera år, nu berättar Robert Wells om sin teori bakom programmets paus.

– Det har jag ingen aning om, jag är ju inte involverad. Men jag tror såhär, jag tror att det var planerat. Jag och Anders Berglund var ju med som specialgäster där i sista programmet som Sarah hade. Men de har nog bara tagit en paus tror jag, alltså som jag fattar det, säger han till Hänt och fortsätter:

– Det kanske är klokt att göra det, men den där serien tror jag kommer fortsätta i all oändlighet. Det gäller ju bara att det kommer in nya artister, att man väntar in det tror jag. Men det är ju ett oslagbart program.

Annons

Därför vill inte Robert Wells medverka i Så ska det låta igen

Robert Wells medverkade i programmet i nio säsonger och trots att det gått 25 år nu kan han fortfarande inte glömma den första dagen han klev in på audition.

– Jag minns när jag gjorde audition för det där programmet. För jag ville inte först, jag gillar inte lekprogram över huvud taget. Men så sa min fru att det där är nog kul, och mycket riktigt var det fantastiskt när jag kom dit. Det glömmer jag aldrig, säger Robert till Hänt och fortsätter:

– Jag var ju med i nio säsonger, det räckte jättebra.

Robert Wells känner sig med andra ord klar med programmet och nu berättar han att det inte finns någon som helst längtan över att vara med igen.

– Nej nej nej! Jag är så klar, alltså vi har gjort klart det där! Jag gjorde ändå mellan 97 till 2005 och det var precis lagom. Men när det har sänts så har jag ju tittat såklart.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet, SVT

Annons