LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Robert Gustafsson erkänner otroheten: ”Måste vara ärlig och öppen”

29 nov, 2023 
ROBERT GUSTAFSSON
Robert Gustafsson har varit gift med hustrun Lotta de senaste 34 åren, men deras äktenskap är inte så offentligt.
Nu kommer det fram att det funnits otrohet med i bilden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robert Gustafssons chockbesked - vem gömmer sig under björnen?Brand logo
Robert Gustafssons chockbesked - vem gömmer sig under björnen?

Robert Gustafsson, 58, är en av Sveriges mest folkkära skådespelare och mest känd är han kanske för att vara en del av Killinggänget.

Men vi har också kunnat se honom i stora produktioner och filmer så som NileCity 105,6, Torsk på Tallinn, Morran & Tobias samt Ture Sventon. Med andra ord har han haft en riktigt imponerande karriär och ett långt och rikt liv, därför var det kanske ingen större chock att han blev en av dem som fick komma och gästa Renée Nyberg, 56, i tv-programmet Vilket liv! förra året.

Men vad som händer i Roberts privatliv är det desto färre som har koll på. De senaste 34 åren har han varit gift med hustrun Lotta Gustafsson, 60.

Robert Gustafsson om otroheten: ”Ärlig och öppen”

Men det har inte alltid varit som en dans på rosor. I sin självbiografi Från vaggan till deadline berättar Robert Gustafsson att hustrun först föll för en annan man, något som gjorde att komikern själv också träffade flera andra. Officiellt var paret fortfarande gifta när Robert dränkte sina sorger med att träffa andra kvinnor.

Annons

I mitten av 90-talet förälskade han sig i en yngre kvinna.

”Hon var vacker som en solstråle, en kopia av skådespelerskan Christina Applegate i säsong ett och två av ”Våra värsta år”, eller lite som en ung Louise Hoffsten om ni hellre vill ha en välbekant svensk referens. Hon var märkligt livserfaren, även om det var många ”bah” inskjutna i meningarna så var referenserna ovanligt stora för en så ung människa. Hon erbjöd så mycket i samma paket. Det blev snabbt en ful historia”, skriver han i självbiografin.

Då ställde hustrun ett ultimatum, och när Robert tvingades välja var valet enkelt – det var Lotta som var hans livs stora kärlek.

Det var inte en självklarhet att den här perioden skulle vara med i boken. Så Robert Gustafsson fick först försäkra sig om att hon verkligen var med på att skriva om deras kriser i äktenskapet.

– Vi är överens om det som berättas. Det går ju inte att skriva lite grann. Man måste vara ärlig och öppen. Jag har läst andra biografier och tycker ofta att man hade velat veta mer om personen bakom, sa Robert på sin bok-release.

ROBERT OCH LOTTA
Gammal bild på Lotta och Robert

Robert Gustafsson hyllades stort i Vilket liv!

Boken har varit uppskattad av många och det märktes framför allt att Robert hade otroliga fans när han gästade Vilket liv!. I programmet överraskades han med att komikern och hans gamla parhäst illern Göran. Då gick Robert direkt in i sin roll som Fred Asp och satte igång att showa med illern Göran. Publiken brast ut i skratt på direkten och så även tittarna där hemma.

”Han är helt fantastisk. Bästa artisten, skådespelaren i Sverige. Så imponerad av allt han åstadkommit inom underhållningsbranschen under sitt liv. Så mångsidig. Ett fång rosor till Robert”, skrev en tittare då.

”Helt underbar, fantastisk människa denna Robert. En av de bästa skådisarna vi har”, skrev en annan.

FOTO: BARDELL ANDREAS/Aftonbladet, Jari Kantola/TT

Annons