Robbie Williams om sin psykiska sjukdom: ”Den vill döda mig”

Robbie Williams om sin psykiska sjukdom: ”Den vill döda mig”

Utåt sett verkar han nästan alltid glad och skämtsam, men Robbie Williams bär på en mörk hemlighet och mår ofta dåligt. Nu pratar han ut som sin psykiska ohälsa.

Popstjärnan Robbie Williams, 44, har tidigare berättat om hur kändisskapet påverkat honom negativt. I en intervju med The Sun talar han nu ut om sin psykiska ohälsa och att han flera gånger varit nära döden efter att ha drabbats av svåra tunga svarta depressioner.

– Jag har en sjukdom som vill döda mig, och den finns i mitt huvud. Så jag måste vakta den, säger Robbie Williams och berättar att han är rädd för att vara ensam.

Trots att han ofta spexar och är glad både på scenen, i tv-framträdanden och på Instagram så är den glada uppsynen ofta bara en sorts mask, en fasad han håller uppe får att skydda sig från sin omvärld. Robbie var nära vän med George Michael. När han gick bort på juldagen 2016 fick det sångaren att helt omvärdera sitt liv:

– De saker som jag låtit mig själv gå igenom. Jag har varit nära att…

Han fortsätter:

– Ja, vi har haft liknande berg-och-dalbanor. Och jag saknar George Michael. Jag önskar han var här.

Stjärnan är i dag gift med Ayda Field, som enligt han själv har hjälpt honom att ta sig genom de tuffaste perioderna. Tillsammans har makarna också barnen Theodora, 5, och Charlton, 3.

LÄS OCKSÅ: Robbie Williams berättar sanningen om den otäcka sjukdomen: ”Blod i hjärnan”

LÄS OCKSÅ: Robbie Williams svårt sjuk: ”Kommer att döda mig”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN