Rickard Sjöbergs beslut med hustrun Annika

22 aug, 2021 
Rickard & Annika Sjöberg
Rickard Sjöberg och hustrun Annika Wibeck har varit gifta i sex år.
Nu berättar programledaren om ett beslut de tagit i samband med deras bröllopsdag.
”Vi har”, skriver han på Instagram.
Annons
Programledaren Rickard Sjöbergs ödesbesked – efter 30 år i tv
Programledaren Rickard Sjöbergs ödesbesked – efter 30 år i tv

Rickard Sjöberg är en av Sveriges mest välkända tv-profiler och har synts som både TV4-hallå och lett klassikern När och fjärran. Men det många förmodligen förknippar honom mest med är långköraren Postkodsmiljonären, ett program som han tog tog över efter kollegan Bengt Magnusson 2005.

Men när han inte jobbar njuter han av livet tillsammans med hustrun Annika Wibeck. Nu berättar han om ett beslut de tagit efter sex år som gifta.

Tv-profilen om kärlekslyckan med Annika

Det var 2015 som Rickard sa ja till kärleken Annika inför 130 gäster och sedan dess har kärleken blomstrat mellan dem. Men det var inte första gången som varken Rickard eller Annika gifte sig. I en intervju med Expressen berättar programledaren om hur det var att gifta sig för andra gången med sin nya kärlek.

– Det var jättehärligt förstås. Det är inte första gången för varken Annika eller mig. Vi är ju gamla höll jag på att säga, säger han innan han fortsätter:

Annons

– Vi har varit genom en del. Det kändes väldigt härligt att gifta sig och det fanns mycket förväntningar på framtiden och de har infriats. Hon är härlig.

Rickard Sjöbergs beslut med hustrun

Och i veckan var det dags för paret att fira sin sjätte bröllopsdag. Dagen till ära skrev Rickard ett inlägg på Instagram där han berättade om sin kärlek till Annika, men också att de valt att fira dagen genom att skänka pengar till en organisation som jobbar med en av deras hjärtefrågor, nämligen integration.

”Kärleksdagen! Ni som känner mig och Annika vet att vi firar vår bröllopsdag idag. Ända sedan 2015 då vi gifte oss har vi firat genom att samla in pengar till bättre behövande. Vi har anordnat fester, trädgårdsfika och sprungit lopp med mera. Och genom att stödja olika organisationer har pengar gått till hemlösa, organdonation, utsatta barn och ekonomiskt utsatta vuxna. I år satsar vi på integration! Vi tror att möten mellan nyanlända och oss etablerade svenskar är nödvändigt för en framgångsrik integration. Det är den pusselbit som staten har svårt att tillgodose på ett naturligt sätt. Precis som förra året blir det inget publikt evenemang på Kärleksdagen pga Covid-19 men det hindrar inte oss, eller er för den delen, att fira ändå”, skriver han innan han avslutar:

Annons

”Ja just det. En sak till: Annika jag älskar dig!”

Och i kommentarsfältet är det många som grattar de på den stora dagen samtidigt som de hyllar paret för deras generositet.

”Stort grattis på bröllopsdagen! Ni är så underbara tillsammans och ni har sån tur att vara tillsammans. Hoppas er dag blir fantastisk!”, skriver bland annat en följare.

”Grattis till er dag och det fina sättet att fira på. Jag swishar!”, skriver en annan.

Annons