Magnus Ugglas pik till Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon

Magnus Uggla & Jenny Alversjö Nyhetsmorgon

När Magnus Uggla gästade Nyhetsmorgon för att prata om sin nya bok Johnny the Fucker sa programledaren Jenny Alvsersjö något som inte uppskattades av artisten.

Magnus Uggla är en av Sveriges mest folkkära artister och har genom åren bjudit på hits som Kung för en dag, Trubaduren och Astrologen. Nu är han även aktuell med den nya romanen Johnny the Fucker, vilket beskrivs som en halsbrytande satir om musikbranschen.

Men när han gästade Nyhetsmorgon för att prata om boken sa programledaren Jenny Alversjö en sak som avslöjade hela slutet – något som Magnus också var snabb med att påpeka.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Magnus Uggla om tuffa tiden – kampen efter bakslaget

I slutet av 70-talet stod Magnus inför en stor kris. Färre personer började komma på hans spelningar och samtidigt fick han mer och mer skulder.

– När jag satt med mitt management och tittade på skulderna så grinade jag och sa att "det är lika bra att jag lägger av som artist", berättar Magnus i Nyhetsmorgon.

Allt detta ledde till att Magnus tillslut var tvungen att ställa upp i Melodifestivalen, men mot sin vilja. För en punkare som Magnus var Melodifestivalen nämligen det värsta man kunde göra, men i situationen som han befann sig i var det helt enkelt hans enda alternativ. Och det är den perioden som boken Johnny the Fucker handlar om.

– Man måste förstå att på 70-talet var det det absolut töntigaste man kunde vara med i. Jag var ju en cool punkare, jag var ju mycket ballare. Det var ju liksom Eva Rydberg och Thomas Ledin som var med och att tvingas vara med i den tävligen kändes verkligen som ett avkall på min punkiga image. Men jag var en loser liksom. Som jag såg det på den tiden, jag hade inget alternativ, förklarar han.

Magnus Ugglas pik till Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon

Men efter att Magnus har berättat om sin medverkan i Melodifestivalen säger Jenny något som avslöjar slutet i boken.

– Vi ska inte hymla med att ni kom sist, säger Jenny varpå Magnus snabbt markerar:

– Nu spoilar du ju hela boken.

Och Magnus kommentar får Jenny att vilja förklara sig.

– Men spoiler är det nog inte riktigt Magnus. Jag vill bara försvara mig lite, för det är ju väldigt mycket dina tankar och resan dit för det här var ju verkligen traumatiskt för dig och bandet, säger hon varpå Magnus skrattandes svarar:

– Nej men försvara dig behöver du inte göra!

LÄS OCKSÅ: Petra Medes ord om kärlekslivet – kravet på framtida partnern

LÄS OCKSÅ: Följarnas starka reaktioner efter Pernilla Wahlgrens tvekan om bloggen

SENASTE NYTT!