LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rickard Sjöbergs bakslag – bara dagar innan Let’s dance: ”Problem”

01 apr, 2023 
RICKARD SJÖBERG, TOVE VILLFÖR
Rickard Sjöberg briljerar med sin dans i Let's dance 2023. Men ibland kan det bli stressigt att hinna med allt.
Nu berättar han om problemet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stödet hemifrån: ”Hade inte gått annars”Brand logo
Rickard Sjöberg om stödet hemifrån: ”Hade inte gått annars”

Det har blivit dags för den tredje omgången i Let's dance 2023. Hittills är det ett par som fått lämna tävlingen, nämligen fotbollsproffset Nilla Fischer och danspartnern Cecilia Ehrling Danemark.

– Det känns jättetråkigt, jag kan inte säga att någon annan skulle ha åkt ut i stället, men jag kände att vi verkligen var redo för nästa vecka, sa Nilla till Aftonbladet efter tävlingen.

– Vi hann ju precis börja, men folk är kanske inte redo för ett samkönat par än, sa Cecilia.

Men någon som håller sig kvar i tävlingen och briljerar stort är programledaren Rickard Sjöberg som dansar med nya proffsdansaren Tove Villför. Kvällen till ära bjuder de upp i en American smooth.

Rickard Sjöberg om repetitionsveckan – fått för lite tid

Att vara med i Let's dance är ofta väldigt hektiskt och intensivt. Under årens lopp har deltagarna beskrivit tiden som att vara "i en bubbla" och när man åker ut så känns det väldigt tomt.

Annons

Som om inte det vore nog så har många av deltagarna även andra uppdrag och antaganden vid sidan av. Rickard har ju som bekant sitt program Postkodmiljonären att stå i.

När Hänt träffade Rickard tidigare i veckan berättade han mer om hur allt går. På frågan om hur repetitionerna går svarade han att både han och Tove varit bortresta:

– Ja men vi tar ett kliv framåt varje dag. Men vi har fått lite för få timmar i benen den här veckan för jag har varit i Göteborg, och Tove också visserligen. Men jag har spelat in massa Postkodmiljonären på dagarna och så har vi fått träna ett par timmar på kvällarna, säger han till Hänt.

Rickard Sjöbergs bakslag – berättar om problemet

Med andra ord är det mycket att stå i men som tur är verkar allt lösa sig ändå.

Annons

– Ja alltså det går bra, för att det sköna med det hela är att allt är väldigt strukturerat och tidsbegränsat, man vet att så länge man gör det man ska så kommer det ta den här tiden. Allt är så uppstyckad och förutbestämt. Det som är problemet för mig är att det blir väldigt mycket liksom, säger Rickard och fortsätter:

– Först sitter jag och tömmer huvudet i en studio med tävlande, det är summor, det är namn, det är frågor och svar. Och sedan ska man in i den teoretiska biten i en dans, för den delen finns ju också.

Let's dance sänds på lördagar och därför går början av veckan åt till den teoretiska delen av dansen och sedan mot slutet av veckan är det mest träning och repetitioner.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons