Rickard Sjöberg om vännernas tuffa kamp

Nu berättar Rickard Sjöberg om den stora sorgen efter vännernas tuffa kamp.
”Pågår året runt”, skriver han på Instagram.

2020 var ett tufft år för de flesta. Postkodmiljonären-programledaren Rickard Sjöberg var en av de som påverkades med jobbet gällande covid-19.

Han blev i början av året satt i corona-karantän, och inspelningarna av det populära programmet var tvungen att skjutas upp. TV4 sa till en början att det hela berodde på att en medarbetare i produktionen hade vistats i områden där corona har förekommit. Men senare kom det fram att det hela berodde på att det var programledaren själv som varit i Italien och åkt skidor med sin familj.

LÄS MER: Viktor Philipsson bryter tystnaden om graviditeten med Carolina Gynning

– Det känns trist att det inte blir någon inspelning, men jag och familjen mår utmärkt. Vi var ett sällskap på tio personer och hade det jättetrevligt. Bra skidåkning, bra väder, och vi bodde i en liten lägenhet och skötte oss själva. Vi kom hem i natt, sa Rickard Sjöberg till Aftonbladet.

Hela familjen mådde dock bra, men produktionen ville vara på den säkra sidan.

– Vi mår prima. Vi har förstås följt utvecklingen när vi har åkt skidor och varit jättenoga med allt vad vi har tagit i och sådana saker. Det blossade upp och började skrivas om smittan i Italien i princip samma dag som vi åkte. Vi åkte lördags morse förra veckan, sa han till Aftonbladet och la till:

– Jag håller mig hemma och sköter jobbet hemifrån. Det är det som jag har kommit överens med Postkodlotteriet om. Det är ingenting som Folkhälsomyndigheten, myndigheter eller läkare har beordrat. Det är något som Postkodlotteriet har tagit initiativet till av säkerhetsskäl.

Rickard Sjöbergs ord om cancerforskningen

Men det var inte det enda allvarliga ämne som berörde Sjöberg. På Instagram har han även tagit upp hur viktigt det är att stötta cancerforskningen. Han skriver att han bland annat har två nära vänner som drabbats av prostata-cancer och att alla borde göra sitt och donera en liten summa för att forskningen ska gå framåt.

”Två vänner har just opererat bort prostatan. Två andra vänner kämpar med levercancer. Kampen mot cancer pågår året runt. Drycken efter dagens roddpass stärkte i många bemärkelser... Många bäckar små”, skriver programledaren och håller upp en dricka som bidrar med pengar till cancerforskningen.

LÄS OCKSÅ: Ola Rapaces slagsmåls-kupp i Stjärnorna på slottet 2021

LÄS OCKSÅ: Här är alla deltagare i tv-programmet Stjärnorna på slottet 2021