bingolotto

Rickard Olssons känga till Bingolotto efter beslutet: ”Var det jag sa”

Rickard Olsson och Stefan Odelberg

Stefan Odelberg byts ut och Bingolotto byter återigen sändningsdag.
Nu berättar tidigare programledaren Rickard Olsson om sina tankar kring besluten.
– När de byter programledare brukar de alltid få ett litet lyft och det är väl det som de vill ha, säger Rickard till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”
0:35

Efter reklamen: Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

(0:35)

Slå på ljud

Nyligen uppdagades det att Stefan Odelberg, 48, kommer att bytas ut inför nästa säsong av Bingolotto. Det var i ett pressmeddelande som Daniel Norberg, 33, presenterades som hans ersättare. För Hänt berättade Daniel sedan om glädjen över att få ta över uppdraget.

”Så fantastiskt roligt! Ett riktigt ärofyllt uppdrag som både är roligt och viktigt! Tänk att få vara en i ledet av legender som Loket, Kronér, Olsson, Odelberg osv. Och nu dessutom tillsammans med Lotta Engberg! Det känns så spännande”, skrev då Daniel Norberg i ett sms till Hänt.

Stefan Odelbergs kontrakt inte förlängt – dystra beskedet: ”Hade gärna fortsatt”

För Stefan däremot var det allt dystrare nyheter. Han hade nämligen inga tankar på att lämna programmet.

I 3 år har jag haft förmånen att få vara ansiktet utåt för Sveriges föreningsliv och jag har älskat varje sekund. Jag hade gärna fortsatt men ett avtal är ett avtal och när det är genomfört till sommaren så är det slut”, skrev Stefan på Instagram.

Rickard Olssons känga efter beslutet för Binglotto: ”Vad var det jag sa”

Något som vet både hur det är att leda programmet och sluta med det är Rickard Olsson, 56. Han har tidigare varit Binglotto-programledare och det var just efter Rickards avhopp som Stefan och Lotta Engberg, 60, tog över. När Hänt når Rickard berättar han om sina tankar över att Stefan blivit utbytt.

– Jag har länge tänkt att Daniel Norberg har varit på tillväxt, han är perfekt för Bingolotto. Han är en gammal farbror i unga kläder, säger Rickard.

De sa att de vill ha förändring, får de förändring med Norberg tror du?

– När de byter programledare brukar de alltid få ett litet lyft och det är väl det som de vill ha.

Rickard är inte förvånad över valet av ersättare utan menar att han såg det komma, dessutom kunde han ana att programmet även skulle byta tillbaka sändningsdag till söndagar istället för lördagar.

– När de tog in Daniel på nyår så tänkte jag att han var på tillväxt. Men det bästa är ju att de ska tillbaka till söndagar. Jag kände, vad var det jag sa. Lördagar är för mycket konkurrens, för tidigt på kvällen. Det är inte samma tid som det var på Lokets dagar. Jag tror det är jättebra att de går tilllbaka till söndagar, säger Rickard.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN