BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför tvingas Stefan Odelberg lämna Bingolotto: ”Hade gärna fortsatt”

13 apr, 2023 
André Färnsveden
Gabriella Håkansson
Lotta Engberg och Stefan Odelberg.
Stefan Odelberg lämnar Bingolotto och Lotta Engberg efter tre år.
Nu berättar han sanningen bakom beslutet.
Ett avtal är ett avtal...”, skriver han på sin Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”Brand logo
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

Magikern Stefan Odelberg, 48, fick ta över Bingolotto för första gången 2019, när den dåvarande programledaren Rickard Olsson, 56, var på semester. En roll som han skulle få permanent året därpå, då han tillsammans med Lotta Engberg, 60, presenterades som nya programledare.

Nyligen genomgick programmet en förändring, nämligen att det bytte dag och kanal. Tidigare hade sänts söndagar på TV4, men sedan januari 2023 har det istället gått lördagar på Sjuan.

Men det är inte den enda förändringen som görs i år.

Därför lämnar Stefan Odelberg – sanningen bakom försvinnandet

I ett pressmeddelande från Bingolotto, kom det fram att Stefan inte längre kommer att vara kvar i programmet – något han själv valde att kommentera på sin Instagram. Stefan berättar att han har älskat att leda programmet och avslöjar att beslutet inte var upp till honom själv.

Annons

I 3 år har jag haft förmånen att få vara ansiktet utåt för Sveriges föreningsliv och jag har älskat varje sekund. Jag hade gärna fortsatt men ett avtal är ett avtal och när det är genomfört till sommaren så är det slut”, inleder Stefan och fortsätter:

Att leverera underhållning och att ta hand om publiken har varit och är mitt kall. Förtroendet och den fina responsen från tittarna är fantastisk att få

När Hänt når programledaren berättar han om beslutet som togs.

”Jag hade gärna fortsatt med världens roligaste jobb och jag hade massor av bra idéer. Folkspel valde att gå en annan väg och det respekterar jag till fullo.

Det ska Stefan Odelberg göra istället

Vidare berättar Stefan för Hänt att han ser fram emot sin höst och han absolut inte ska sluta med tv efter Bingolotto.

Annons

Det finns andra projekt som nu kommer att få mer tid i mitt liv och det känns också jättespännande inte minst i höst. Var sak har sin tid och livet är fullt av möjligheter. Jag älskar att göra TV och nu står dörren öppen för att bita tag i andra projekt. Jag har alltid jobbat med liveshower och TV så det kommer jag att fortsätta med i glädjens tecken”, skriver han till Hänt.

På sin Instagram förklarar Stefan att han ska fokusera på andra projekt, bland annat den nya förställningen som har premiär i höst.

Nu omfamnar jag nya projekt, däribland min show som har premiär i höst.Jag kommer att fortsätta engagera mig i min publik, vara genuin och ärlig, och jag kommer fortfarande att ge allt under mina tre ledord som är -Energi, Överraskningar och Omtanke.”, skriver han på sin Instagram.

Daniel Norberg ersätter Stefan Odelberg i Bingolotto

Lotta Engberg fortsätter leda programmet, medan Stefan Odelberg ersätts av Youtubern och Mumbo jumbo-komikern Daniel Norberg, 33. Det avslöjar Bingolotto i ett pressmeddelande.

”Så fantastiskt roligt! Ett riktigt ärofyllt uppdrag som både är roligt och viktigt! Tänk att få vara en i ledet av legender som Loket, Kronér, Olsson, Odelberg osv. Och nu dessutom tillsammans med Lotta Engberg! Det känns så spännande”, skriver Daniel Norberg i ett sms till Hänt.

Ändringen kommer att ske i slutet av sommaren.

Hänt har sökt Bingolotto och Stefan Odelberg för en kommentar.

FOTO: TV4, Tommy Holl/TT

Annons