ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Rickard Olssons känga till Bingolotto – efter ändrade sändningstiderna

07 jan, 2023 
BINGOLOTTO
Bingolotto har bytt både kanal och sändningsdag!
Nu uttalar sig den före detta Bingo-programledaren Rickard Olsson om förändringen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olssons skräck under tv-inspelningen: ”Elakt av programledningen”Brand logo
Rickard Olssons skräck under tv-inspelningen: ”Elakt av programledningen”

Rickard Olsson, 55, var programledare för Bingolotto mellan åren xx-xx och gjorde succé. Men våren 2020 drogs han med en långvarig förkylning och läkarna avrådde honom från att arbeta.

Efter den utdragna sjukdomen valde Rickard Olsson att fokusera på familjen istället och valde att sluta på Bingolotto redan innan kontraktet hade löpt ut.

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, säger Rickard i ett pressmeddelande.

Istället ersättes han av Lotta Engberg, 59, och sedan även Stefan Odelberg, 48, vilka är de nuvarande programledarna.

Rickard Olsson om förändringarna i Bingolotto

I skrivande stund har vi precis fått uppleva några av Bingolottos största kvällar på året, nämligen Uppesittarkvällen och Nyårsbingot. Men nu väntar ytterligare en stor kväll, nämligen när Bingolotto byter sändningsdag från söndagar till lördagar och även kanal från TV4 till Sjuan.

Annons

När Hänt når Rickard kan han meddela att Uppesittarkvällen var självklart något han kollade på, men de vanliga sändningarna har varit desto svårare att hinna med.

– På Uppesittarkvällen brukar jag kolla. Men vanliga, inte så mycket. Det går för tidigt på söndagarna för mig, jag har inte riktigt den rutinen. Vid 20 hade varit perfekt.

Rickard Olssons känga till nya upplägget i Bingolotto

Men nu när programmet istället bytt till lördagar så är ju situationen en helt annan. Rickard Olsson tror dock inte att förändringen är allt för lovande – rent tittarmässigt.

– Lycka till tror jag. Det var ju lördagar förut på Lokets tid, men det är inte säkert att det är en lördagsunderhållning 2023, säger han till Hänt och fortsätter:

Annons

– Det (att Sjuan är programmets nya kanal reds. anm.) tror jag inte kommer spela så jättestor roll, kanske för tittningen, men inte för lotteriförsäljningen. Och det är ju lotteriförsäljningen som är det absolut viktigaste såklart. Men lördagar blir ju svårare konkurrens. Det är ju svårare konkurrens om vad man ska göra på en lördagkväll än vad man ska göra på en söndagkväll, säger Rickard Olsson och konstaterar:

– Tittningen kommer de ju tappa eftersom Sjuan är ju en mycket mindre kanal, och det ligger lägre ner på fjärrkontrollen också. Men de måste ju hålla lottförsäljningen också, det är ju det som är det viktiga.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons