TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Bingolotto görs om helt – byter både kanal och sändningsdag

18 sep, 2022 
LOTTA ENGBERG
Att spela Bingolotto på söndagskvällarna är en av Sveriges mest folkliga traditioner.
Nu ändras både kanal och sändningsdag.
Annons
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”Brand logo
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

Bingolotto är ett av Sveriges mest populära underhållningsprogram och drömmen om att kamma hem miljoner och bilar lever för fullt för bingo-spelarna.

Många är nog vana vid att programmet sänds på TV4 klockan 18:00 varje söndag. Men nu blir det ändring på den saken. Från och med årsskiftet kommer det nämligen ändras om en hel del.

Det nya konceptet drar igång den 7 januari 2023 och då kommer programmet byta från att sändas på TV4 till att istället visas på Sjuan.

TV4 om förändringen – därför görs Bingolotto om

Detta är dock inte den enda förändringen. Programmet byter även dag och kommer istället sändas på lördagar.

– Att byta dag tror och hoppas vi ska lyfta oss ytterligare och skapa ännu bättre ekonomiska förutsättningar för vårt föreningsliv. Dessutom ser vi fram emot att bjuda på härlig lördagsunderhållning, säger Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel i ett pressmeddelande.

Annons

Precis som det är i dagsläget så kommer programmet att dra igång klockan 18:00 och hålla på fram till klockan 20:00. Den stora skillnaden är däremot att det inte kommer vara en halvtimmes paus för TV4-nyheterna som sänds klockan 19:00.

– Nu ser vi med spänning fram emot att sända på lördagar och vara starten på en trevlig kväll för alla. Då vi i mångt och mycket vänder oss till föreningslivet är det betydligt fler aktiviteter en söndag mellan 18–20 än samma tid på lördagar. Genom att återgå till ursprungsdagen kommer fler att kunna hänga med oss, säger Hans Sahlin i pressmeddelandet.

Programmet kommer även visas på TV4 play.

FOTO: TV4

Annons