LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rickard Olssons ärliga ord om varför hans relationer inte håller: ”Mitt fel”

24 jul, 2023 
Frida Eklöf
Rickard Olsson, Giséle Essé
Tv-profilen Rickard Olsson har haft ett tufft år bakom sig.
I oktober gick han skilda vägar från ex-hustrun Giséle Essé och det kom att bli en utdragen process.
Nu berättar han varför han tror att hans relationer inte håller.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sigBrand logo
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig

Tv- och radioprofilen Rickard Olsson, 56, har en tuff vinter och vår i ryggsäcken. Det var i oktober förra året som nyheten kom att han och tidigare hustrun Giséle Essé, 46, skickat in en skilsmässoansökan till Nacka tingsrätt.

Rickard Olssons ärliga ord om varför hans relationer inte håller

Det har tagit många år för Rickard att komma fram till vad en bidragande faktor till varför hans förhållande inte håller beror på.

När Rickard gästade Nemo Hedéns podcast Nemo möter en vän tidigare i juli berättar han att han på senare tid har kommit fram till att han är en person som har svårt för att sätta gränser för andra och framförallt sig själv. Något som i sin tur kan ha att göra med varför hans tidigare relationer inte har hållit i längden.

– Man skulle lätt kunna säga att det är mitt fel alltihopa så klart, men jag tror att jag är en people pleaser i mångt och mycket, att jag vill vara andra till lags, vilket gör att man inte säger nej och inte sätter gränser, säger han till Nemo och fortsätter:

Annons

– Det har kostat mig mycket tid och många år att förstå. Jag kommer ha anknytningsproblem ett bra tag framöver innan jag släpper in någon i mitt hjärta igen. Rädslan för att bli sårad eller dåligt behandlad är större än viljan att träffa någon ny, säger Rickard.

Rickard Olssons nya lyckobesked efter skilsmässan från Giséle Essé

När Hänt nådde Rickard tidigare i juli var han nyligen hemkommen från inspelningen av tv-programmet Kompani Svan, och då kunde han bekräfta att det händer mycket för honom både på jobbfronten men även i det privata.

– Jag håller på att landa i det, mitt nya liv helt enkelt. Det blir liksom livet 2.0, och förhoppningsvis en tonartshöjning här på slutet, säger han till Hänt.

Annons

Skilsmässan från Giséle skulle komma att bli utdragen och snårig då ex-makarna inte var enade om hur bouppdelningen skulle gå till. Under en tid bodde Rickard ute i ett attefallshus i trädgården, medan Giséle och hennes söner bodde inne i villan, i Nacka. Men nu har han köpt ut ex-frun ur villan och har flyttat in med dottern Asta.

Trots att skilsmässan varit tuff har de kommit något fint ur den, nämligen att Rickard och dottern Asta fått en bättre relation under det senaste halvåret.

– Jag och min dotter har fått en otrolig relation det senaste halvåret, som jag värdesätter väldigt väldigt mycket, berättar han för Hänt och tillägger:

– När man går igenom tuffa grejer – de här livsavgörande valen – så ser man livet i vitögat och ifrågasätter vad som är viktigt egentligen. Sådär som man lite fnoskligt kan säga: "Det gör man ju alltid", men det kanske man inte gör innan man måste.

FOTO: YOUTUBE, KARIN TÖRNBLOM/TT

Annons