Rickard Olssons sorg efter händelsen med doktor Mikael Sandström

Rickard Olsson och Mikael Sandström
Exklusivt

Bingolotto-profilerna Rickard Olsson och Lotta Engberg har känt varandra i många år.
I en intervju med Hänt avslöjar nu Rickard händelsen med Lottas pojkvän doktor Mikael Sandström – som gett honom ordentligt med ånger.
– Det grämer mig något fruktansvärt mycket, säger Rickard till Hänt.
1:25

Efter reklamen: Fem anledningar till att vi saknar Rickard Olsson i tv-rutan

(1:25)

Rickard Olsson, 54, var länge programledare för Bingolotto. Men under våren 2020 drabbades Rickard plötsligt av en förkylning, vilket innebar att han under rådande pandemi tvingades stoppa sin tv-medverkan för att hålla sig hemma.

I flera veckors tid ersattes Rickard av Lotta Engberg, 58, och till slut kom beskedet att Rickard bestämt sig för att hoppa av från programmets pågående säsong och inte heller fortsätta rollen som Bingolotto-programledare längre fram.

Exklusivt
Robin om förändrade relationen med Sigrid – efter kraschen

Rickard Olssons relation till Bingolotto-profilen Lotta Engberg

Sedan dess är det just Lotta som fortsatt leda Bingolotto – detta tillsammans med Stefan Odelberg, 47. Rickard däremot, arbetar idag med radio.

När Hänt når Rickard berättar han att han känner sig nöjd över sina ersättare, han anser att både Lotta och Stefan gör ett strålande jobb. Men hur ser egentligen relationen mellan den tidigare och de nuvarande Bingolotto-programledarna ut? Jo, Lotta och Rickard har nämligen känt varandra i många år.

– Det är inte så att vi ringer i tid och otid men vi gjorde ju Söndagsöppet ihop för länge sen, jag och Lotta. Det var ganska precis 22 år sedan. Vi är kollegor skulle jag säga, berättar Rickard.

Rickard Olsson om kvällen med doktor Mikael Sandström

Någon annan som Rickard tycker gott om är Lottas kärlek doktor Mikael Sandström, 63. Det visar sig till och med att Rickard har ett starkt minne gällande en kväll med just soldoktorn.

– Vi har träffats i Alla mot alla. Jag ångrar mig så för resten av mitt liv. För slutfesten på Alla mot alla, första eller andra säsongen, hölls hos Soldoktorn i hans villa. Och det var liksom karaoke-buss dit och jag kunde inte vara med på det och det grämer mig något fruktansvärt mycket. Det är såna här grejer som man bara borde ha gjort, säger Rickard.

6 snabba med Kajsa Ernst

Vad exakt som gör att Rickard så gärna hade velat upplevt kvällen med Mikael går inte att sätta fingret på, det är helheten som tilltalade honom.

– Alltihopa, att åka karaokebuss hem till soldoktorn, du hör ju själv. Det finns vissa konserter man ska ha sett, Bob Marley på Gröna Lund och sådär. Det här är en sån grej. Helvete att jag missade det.

Trots att Rickard Olsson har en relation till Mikaels flickvän Lotta Engberg så känner han att chansen att få gå på en riktig Soldoktorn-fest tyvärr är förbi.

– Nu har han ju sålt det där fantastiska huset med innomhuspool.

FOTO: TV4/Carolina Byrmo/TT

SENASTE NYTT!