Rickard Olsson-Essé blir ny programledare på Star FM

Rickard Olsson har fått nytt jobb efter Bingolooto

FOTO: TT
Rickard Olsson-Essé har ett pärlband av stora programledarjobb bakom sig.
Nu hoppar han på ett nytt.
– Jag tror radion har en gyllene framtid, säger han.

Rickard Olsson-Essé, 53, är en av Sveriges mest profilerade tv-personligheter. Han har under sina verksamma år lett stora program som Bingolotto, Bullen och inte minst Vem vet mest.

I april i år meddelade han att det inte skulle bli något mer med Bingolotto för hans del, detta efter att han varit sjuk en tid och att hans kontrakt var på väg att gå ut.

Den senaste tiden har han dock hörts i radio. Det var ju faktiskt där han började sin karriär, då på P4 Gävleborg. I somras hoppade han in på Rix FM och rattade eftermiddagssändningarna där.

Nya radiojobbet

Nu väntar ett nytt radiojobb för Gävlesonen. Han ska nämligen börja på Star FM, det här bekräftar medieföretaget Nent group i ett pressmeddelande.

– Det känns oerhört roligt, jag tror radion har en gyllene framtid kommande åren och jag är så glad att vara tillbaka där jag en gång började. Jag sommarjobbade på Rix FM i somras och fick blodad tand, säger Rickard Olsson-Essé i pressmeddelandet.

Det är en hoppfull och taggad programledare som tar sig an den nya utmaningen, alltså. Men vad har han själv för relation till mediet? Jo, det visar sig vara god.

– Jag lyssnar jättemycket på radio och älskar det direkta tilltalet. Snabbt, rappt, underhållande och tänkvärt, i radio kan du gå mellan alla stämningar. Det ska vara som en bra middag i gott sällskap helt enkelt, säger Rickard Olsson-Essé i pressmeddelandet.

Kärlekssommaren

Förutom sommarjobbet på den tidigare radiokanalen har Rickard Olsson-Essé haft en fin tid. Efter att ha varit singel under en liten tid bekräftade han i slutet av december att han funnit kärleken på nytt.

Det visade sig vara frisören Giselle Essé Hyvönen (nu Giselle Olsson-Essé) som fångat hans hjärta. De gifte sig i mitten av juni i år på Bank hotel i Stockholm. När Hänt pratade med programledaren visar det sig att den stora dagen blev kanon.

– Jättebra och jättenöjd. Mer än nöjd, sade Rickard Olsson-Essé då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sedan dess har lyckan fortsatt skina på honom, och nu har alltså gått vidare till Rix FM:s systerkanal Star FM – vars fokus ligger på musiken från 70-, 80- och 90-talet. Och det går snabbt i radio, han börjar redan i morgon torsdag med sina sändningar mellan 15 och 19.

Nent groups verksamhetschef för radio, Christer Modig, är glad över att ha Rickard Olsson-Essé ombord.

– Rickard är en av landets mest folkkära programledare från både radio och tv och hans lättsamma och personliga sätt att prata med sin publik passar Star FM perfekt, säger han i pressmeddelandet.

Vi på Hänt gratulerar Rickard till det nya jobbet!

Läs också: Bingolotto: Därför ersätts Rickard Olsson

Läs också: Därför byter Rickard Olsson namn

Bild: Stina Stjernkvist/TT, Cornelia Nordström/EXP/TT