Därför byter Rickard Olsson namn

Rickard Olssons sommar hittills varit allt annat än lugn.
Mellan bröllop, renovering och ny jobb har det varit svårt att förstå hur han hinner med.
Nu avslöjar den folkkäre tv-profilen ytterligare ett glädjebesked.

Starten på sommaren har gått i full fart för den populäre tv-programledaren Rickard Olsson, 53. Det var efter en tids sjukdom som Rickard Olsson i april meddelade att han avslutar sitt uppdrag som programledare för Bingolotto.

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär. Jag är både stolt och tacksam över att fått leda programmet under två omgångar, sa Rickard till Expressen då.

I stället var det Lotta Engberg som tog över stafettpinnen som programledare fram till säsongsavslutningen för ett par veckor sedan. Om Lotta kommer att fortsätta leda Bingolotto efter sommaren är ännu oklart.

Nya uppdraget

Men ingen ska behöva sakna Rickard i rutan. Travsommar kommer att sändas i totalt nio avsnitt och är ett samarbete med ATG. I programmet kommer man kunna följa resan där Rickard går från ovetande om hästar – till travproffs.

– Det är inte ett särskilt stort steg från folkspel till sportspel i den bemärkelsen. Men jag är mer intresserad av själva sporten och jag har varit på plats under Elitloppet och även som konferencier på Olympiatravet. Jag har alltid varit fascinerad av hästar. Det var ett lätt beslut att hoppa på det här, säger Rickard Olsson till Expressen.

Men arbetet verkar blekna bort i kontrast till de andra stora händelserna i Rickards liv. Det var bara några veckor sedan som Rickard tillsamman med Giselle Essé Hyvönen steg in i Bank Hotel för att lova varandra evig kärlek. På grund av coronapandemin valde paret att livesända ceremonin.

– Det känns så otroligt bra. Precis lika bra som det ska kännas. Det var en lugn ceremoni med mycket känslor. Vi bjöd in de närmaste av våra vänner och vi livesände det på Facebook. Det var så otroligt mycket kärlek som strömmade in. Det var väldigt stort.

Rickard Olssons stora beslut

Men det är inte bara på papper som Rickard och Giselle sagt ja till varandra. Paret har även valt att ta varandras namn vilket innebär att Rickard numera heter Olsson-Essé medan Giselle heter Essé Olsson.

Som att bröllop och jobbyte inte vore nog har paret hela sommaren fullbokad. De håller nämligen på att renovera det huset som den nybildade familjen ska flytta in i.

– Vi har fullt upp hela sommaren. Vi ska bygga om huset och måla om. Så det blir inte att ligga på latsidan, säger Rickard Olsson till Expressen.