Bingolotto: Därför ersätts Rickard Olsson

Bingolotto

Den hyllade programledaren Rickard Olsson känner sig frisk och kry.
Ändå så stoppas av TV4 från att medverka i kvällens Bingolotto. "Extremt viktigt att vara försiktig", skriver Rickard i ett pressmeddelande.

Den folkkäre programledare Rickard Olsson, 53, har synts i tv-rutan under många år. Mellan 2005 och 2008 ledde han Bingolotto men gjorde sedan en blixtändring och lämnade TV4 för att istället ta sig an SVT:s hyllade program Vem vet mest?. Sedan två år är han dock, till mångas glädje, tillbaka i trygga vatten och är återigen ansiktet utåt för Bingolotto.

Men så i förra veckan kom TV4 med chockbeskedet. Inför söndagens avsnitt av programmet tvingas Rickard att stanna hemma. Anledningen är att Rickard drabbats av en förkylning med bland annat nästäppa. Då det nya coronaviruset många gånger kommer med förkylningsliknande symtom har TV4 tagit beslutet att stoppa Rickard från att medverka i programmet.

”Jag mår bra och känner mig frisk, men har enklare symptom på en förkylning. Då det i dessa tider är extremt viktigt att ta ansvar och att vara försiktig kommer jag att hålla mig hemma under de närmaste dagarna”, sa Rickard i ett pressmeddelande då.

Ersätts av Lotta Engberg

Istället kommer TV4-tittarna få se Lotta Engberg, 57, dela ut vinster i kvällens Bingolotto. Men trots att Rickard själv uppger att han mår bra och på sin Instagram visar upp att han bland annat är ute och handlar trots förkylningen så är det ännu inte klart när TV4 kommer att släppa tillbaka honom i tv-rutan.

– Vi återkommer om när Rickard är tillbaka igen, säger Lina Berggren, presschef på TV4 till Hänt.
För Aftonbladet berättar dock Rickard att han kommer att satts i karantän under 14 dagar och på Instagram kan man se hur programledaren underhållit sig själv under tiden i isolering.
– Jag packar upp ett ishockeyspel jag beställt från Stiga. Det är Foppas spel. Klassiskt analogt spel. Jag tänkte träna finter i min kommande 14 dagars karantän, säger han till tidningen.

Nya orden om kärleken

När det kommer till det privata har det hänt en hel del i Rickards liv det senaste året. I höstas avslöjade programledaren att han var singel efter ett tio år långt förhållande. Bara ett par månader senare hittade han kärleken på nytt i frisören Giselle Hyvönen, 42.

Och trots sin karantän menar programledaren att kärleken flödar. Paret har ännu inte flyttat ihop men har tidigare avslöjat för Hänt att det finns “stora planer” för framtiden.

– Jag är kär och det känns så oerhört rätt, stort och viktigt, säger han nu till Aftonbladet.