LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Renée Nybergs sista svåra tid med pappan – berättar om sorgen

10 jun, 2023 
Frida Eklöf
Renée Nyberg
Renée Nyberg har en framgångsrik karriär.
2003 var ett händelserikt år för henne, då hon upplevde både förälskelse och sorg.
Nu berättar hon om den svåra, sista tiden med sin pappa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Renee Nybergs första heta möte med David Hellenius ”Det var magnetiskt”Brand logo
Renee Nybergs första heta möte med David Hellenius ”Det var magnetiskt”

Renée Nyberg, 57, har jobbat som programledare sedan början på 90-talet och har därmed blivit en folkkär favorit i tv-rutan. Hon arbetade under många år på TV3 men återgick för snart 10 år sedan till TV4 där hon jobbar än idag med bland annat långköraren Bytt är bytt och hennes egna serie Renées brygga. Och i sommar är hon även aktuell med sitt alldeles egna sommarprat i Sommar i P1.

För snart 20 år sedan fann Renée kärleken i en annan folkkär tv-profil, David Hellenius, 49. Idag är de lyckligt gifta och har tre barn tillsammans.

Renée Nyberg om sista tiden med sin pappa – ”Glad att vi fick den tiden”

För snart 20 år sedan fann Renée kärleken i David men under samma period genomgick hon en stor sorg. I april 2003 fick Renées pappa Sven beskedet att han drabbats av lungcancer och i december samma år gick han tragiskt bort, endast 63 år gammal.

Annons

När Renée nyligen gästade Efter fem kunde hon bland annat berättade om sista tiden med sin pappa och sorgen som finns kvar efter hans bortgång.

– Tyvärr så fick inte jag och pappa så många år tillsammans, han blev bara 63. Jag tror att många kan känna igen sig i det när man får ett sådan besked att det inte längre finns något att göra, då är det lätt att man nästan går in i någon slags förnekelse och låtsas att man är i någon hoppfullhet när man möts där på sjukhuset, berättar Renée och fortsätter:

– Vi bestämde oss för att se på sanningen som den var och jag bestämde mig för att jag ville lära känna Sven, min pappa. Vad hade han för drömmar innan jag kom och blev det som han hoppats? Jag är väldigt glad att vi fick den tiden.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons