LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Strikta reglerna som TV4 mörkar – nu avslöjar Oskar sanningen om Robinson-ön

18 maj, 2023 
OSKAR HAMMARSTEDT, ROBINSON 2023
Robinson går ut på att överleva på en öde ö.
Men så öde är det egentligen inte och man får inte gå iväg på upptäcktsfärder hur som helst.
Nu avslöjar Oskar sanningen om Robinson-ön!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kylig stämning mellan deltagarna i Robinson: ”En riktig orm”Brand logo
Kylig stämning mellan deltagarna i Robinson: ”En riktig orm”

Det börjar närma sig finalvecka i Robinson och efter kvällens avsnitt står det klart att Gränslandet är avgjort efter en rafflande eldkamp mellan Erik Wahrolén, 39, och Amanda Eliasson, 28.

Den som vinner Gränslandet får en plats direkt in i finalveckan och samtidigt en belöning på 25 000 kronor. I nuläget är det två personer som är klara för finalveckan, eftersom de vunnit immuniteter i veckans tävlingar, dessa personer är Oskar Hammarstedt, 31, och Sanna Strand, 50. Oskar vann inte bara en immunitet utan också ett telefonsamtal hem – som han valde att ge bort då han kände att andra behövde det mer.

I skrivande stund har deltagarna befunnit sig på Robinson-ön i 37 dagar och det fick tittarna ett kvitto på i kvällens avsnitt. Då var det nämligen dags för det klassiska vikt-momentet och många fick sig en rejäl chock.

Annons

Bluffen kring Robinson-ön under årens lopp

Årets säsong utspelar sig i Langkawi, Malaysia, och något som alltid väcker tittarnas uppmärksamhet är just öarna och de vackra landskapen. Men det är inte alltid som det ser ut. Förra året spelades det till exempel in på fastlandet och i den säsongen som spelades in i Haparanda, under coronapandemin, så var platsen ett naturreservat.

I år ligger öarna på rad så det är faktiskt riktiga öar i år, men man vet inte riktigt hur pass stora de är, det bekräftar Oskar för Hänt. Man fick nämligen inte gå på upptäcktsfärder hur som helst.

– Vi hade väldigt tydliga regler. På klipporna får man gå så långt att man ser stranden. Men den andra sidan av lägret var tydligen avspärrad för där är filmcrewet, säger Oskar.

Strikta reglerna som TV4 mörkar

Även bakom lägret, in mot djungeln, fanns regler.

– Inne i djungeln fick vi gå så långt att vi fortfarande kunde kontakta varandra genom att skrika, så det är typ 100 meter in i djungeln. Det finns inget där och det ser exakt likadant ut så det är jättelätt att gå vilse. Överlevnadsexperten sa till oss att det inte finns något där, inga bananer eller någonting, säger Oskar och konstaterar:

Annons

– Så det är ingen mening att gå dit, du kommer bara gå vilse och de kommer ha jättesvårt att hitta dig.

Även åt det fjärde väderstrecket fanns restriktioner, med andra ord ut mot havet.

– Ute i havet med. Vi fick inte gå djupare än vad vi bottnade, så vi fick inte simma ut i havet. Anledningen är ju självklart inte hajar, det är maneter. Blir man stucken av en manet finns det risk att bli paralyserad och då kan man ju inte simma så då drunknar man, säger Oskar och tillägger:

– Det är så väldigt många dör i Australien, det är mest dödliga där. Så det ska man passa sig för.

Oskar är en av de mest rutinerade överlevarna i årets säsong och på sin Youtube-kanal OutdoorOskar kan man se hans expeditioner i bland annat Australien.

FOTO: TV4

Annons