LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Därför gav Robinson-Oskar bort sitt samtal – sanningen bakom beslutet

17 maj, 2023 
ROBINSON 2023
Oskar Hammarstedt vann två telefonsamtal i måndagens immunitetstävling. Men han gav bort båda.
Nu berättar han för Hänt hur han egentligen tänkte.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kylig stämning mellan deltagarna i Robinson: ”En riktig orm”Brand logo
Kylig stämning mellan deltagarna i Robinson: ”En riktig orm”

Robinson 2023 lider mot sitt slut och nästa vecka är det finalvecka! En som i nuläget är klar för den veckan är ingen mindre än Oskar Hammarstedt, 31, eftersom han är immun efter måndagens tävling.

Att överleva i vildmarken är dock inget nytt för Oskar. Han jobbar som fiskodlare och han beger sig mer än gärna ut på expeditioner på världens mest avlägsna platser, som till exempel i Australien. Han filmar även sina äventyr och driver en spännande Youtube-kanal där man får veta mer om hans expeditioner.

Oskar vann inte bara en immunitet i måndagens tävling, han vann även två telefonsamtal för att kunna ringa hem till familjen. Ett samtal var tänkt för att ge bort och ett samtal var tänkt för honom att behålla.

Annons

Därför gav Oskar bort sitt telefonsamtal

Men Oskar gav bort sitt samtal till Sophie Sörkvist, 27. Det andra telefonsamtalet gav han till Elin Ambrosiani, 40, och glädjen var fullständigt total.

– Jag fick ju två samtal och fick lov att ge bort båda faktiskt. Det kom inte med i avsnittet men Anders Lundin sa direkt att jag fick ge bort två samtal, berättar Oskar för Hänt.

Var det ett självklart beslut att ge bort dem?

– Nja det var väl inte ett självklart val, det klart att alla vill ju ha ett samtal hem. Jag skulle ju pratat med mamma och pappa och brorsan, men så tänkte jag att de finns de som vill ha det mycket mer än mig. Det är ju ändå ganska sent i tävlingen, så oavsett vad som händer så kommer man ju se dem förr eller senare snart igen, säger Oskar och fortsätter:

– Det har lite att göra med när jag har varit ute och rest i Australien, min hobby är ju att campa och fiska. Då säger jag ofta till mina föräldrar: ”Ok, nu ska jag ut i vildmarken där det inte finns någon täckning, jag kommer vara borta i en vecka, kanske två veckor. Om jag inte hör av mig efter tre fulla veckor har gått då kan ni få ringa folk och försöka ta reda på var jag är. Skulle jag inte vara funnen innan tredje veckan är slut får ni väl hitta någon som letar upp mig, för då har jag problem”.

Annons

Oskar Hammarstedt om expeditionerna i Australien

Med andra ord är Oskars föräldrar ganska vana vid det här scenariot.

– Ja precis! Jag har sagt det att jag måste få friheten att åtminstone få två veckor, jag menar är det jättehäftigt efter en vecka, då kan jag inte lämna. Det är no way. Men efter två veckor vet jag att jag inte har någon mat eller vatten kvar så då måste jag tillbaka till civilisationen och handla. Visst nu har vi ju varit ute mycket längre tid men jag är på något sätt van, säger han till Hänt och fortsätter:

– Men de är så pass vana att jag är borta och har rätt bra koll på vad jag håller på med. Morsan vill ju ha koll på en men hon har väl insett det att det är helt omöjligt, så hon har insett att förmodligen går det bra. Jag säger alltid till innan vart jag ska, jag ger henne koordinater.

Det är ju bra! Och fördelen med Robinson är ju att allt filmas, så då kan du ju inte försvinna?

– Exakt, det är samma sak som jag brukar göra bara att folk har uppsikt över mig, så det finns ju inget säkrare.

FOTO: TV4

Annons