Reggaesångaren Peps Persson är död – blev 74 år gammal

PEPS PERSSON ÄR DÖD
Breaking

Blues- och reggaesångaren Per ”Peps” Persson har avlidit. Det bekräftar en nära vän och skivbolagskollega för tidnignen DN.
Han blev 74 år gammal.

Blues- och reggaesångaren Per ”Peps” Persson har avlidit. Det bekräftar en nära vän och skivbolagskollega för tidningen DN. Sångaren och låtskrivaren inledde sin musikkarriär i början av 1960-talet och är en av Sveriges mest folkkära artister.

Han har skrivit låtar som blivit riktigt stora hos svenska folket. Du känner säkerligen igen låten Oh boy som gjort stor succé i många år. Han heter egentligen Per-Åke Tommy Persson och kommer från skånska Hässleholm och har nu avlidit 74 år gammal, detta bekräftade en vän och skivbolagskollega för Dagens Nyheter.

Peps Perssons artistkarriär – en av Sveriges främsta reggaesångare

Peps karriär började redan på 60-talet, år 1965. Då började Peps slå igenom då han gjorde om en gammal lada till ett nytt musikställe. Alla ungdomar i de närliggande städerna tog sig till ladan i den lilla byn Röinge, strax utanför Hässleholm.

Han har haft en strålande karriär och låten Oh Boy har gått varm hemma hos svenskarna. Låten har beskrivits som en riktig klassiker att sjunga med till, och Peps har själv uppträtt med låten på Allsång på Skansen i SVT.

Han är en av Sveriges främsta blues- och reggaeartister genom tiderna och var en av de som förde bluesen till Sverige. Under sin karriär fick han dessutom en Grammis och han blev dessutom år 2015 invald i Swedish Music Hall of Fame.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Avled under söndagsmorgonen hemma i Vittsjö

Sist Peps uppträdde i tv-sammahang var år 2005 när han och komikern och skådespelaren Robert Gustafsson gjorde succé på Allsång på Skansen. Då klädde nämligen Robert Gustafsson ut sig till Peps och de sjöng den stora hiten Oh boy tillsammans.

År 2019 var han tillbaka igen på scenen för att bland annat uppträdde för Vittsjö GIK:s damlag i fotboll. Trots att han inte gillar fotboll så mycket så ligger klubben honom varmt om hjärtat.

Peps Persson avled under söndagsmorgonen hemma i Vittsjö.

LÄS OCKSÅ: Martin Melins offentliga flirt till Keyyo väcker starka reaktioner

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren visar upp Christian Bauer för första gången

FOTO: Bosse Nilsson / KB / ULF RYD / KVP / TT

Senaste nytt