ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rania om familjediskussionen – efter nya jobbet på Nyhetsmorgon

02 sep, 2022 
TV4-profilen Rania Shemoun Olsson är en av två nya programledare som går till Nyhetsmorgon i höst.
Nu berättar hon för Hänt om familjens skepsis kring nya jobbet.
– Det vart inte helt självklart att tacka ja, säger Rania.
Annons
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till NyhetsmorgonBrand logo
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till Nyhetsmorgon

Tidigare i somras presenterades TV4-profilerna Rania Shemoun Olsson, 47, och Thomas Ritter, 46, som de två nya programledarna i Nyhetsmorgon.

Nu berättar Rania för Hänt om familjens invändningar mot hennes nya jobb.

Så är Rania Shemoun Olssons och Thomas Ritters relation till varandra

Både Rania och Thomas har jobbat på TV4 länge; Rania har länge jobbat med kunglig bevakning och ekonominyheter på kanalen och Thomas kommer senast från TV4 Nyheterna.

Men hur är de nya programledarnas relation till varandra? Jo, under åren på kanalen har de hunnit jobba tillsammans i olika konstellationer och situationer.

Annons

Rania och Thomas har nämligen båda två arbetat på TV4 sedan länge och har en god relation till varandra. Vi träffar de nya programledarna på röda mattan inför den tv-sända Kristallen-galan på torsdagskvällen.

– Vi har jobbat ihop tidigare. Vi är kompatibla och jobbar bra ihop. Jag är den som säger massa dumma saker och Thomas räddar situationen. Vi har lite olika intressen och en fin kemi. Jag tycker att vi kompletterar varandra, berättar Rania för Hänt på röda mattan inför den tv-sända galan Kristallen i torsdags.

Vidare förklarar hon att Thomas är en av de proffsigasta kollegorna hon har och att han var en stor anledning till att hon överhuvudtaget tackade ja till den nya tjänsten. För att tacka ja, var faktiskt inte självklart för Rania...

Rania och Thomas anlände tillsammans, och med härlig energi, till Kristallen 2022.
TV4-kollegorna Rania och Thomas anlände tillsammans till Kristallen 2022.

Rania om familjens invändning mot jobbet på Nyhetsmorgon

Inför Kristallengalan träffar Hänt de nya Nyhetsmorgon-programledarna på röda mattan. De anländer tillsammans och visar upp en otroligt varm vänskap och skojfriskhet mot varandra under vimlet innan galan.

Annons

Var det självklart att tacka ja till den nya rollen som programledare i Nyhetsmorgon?

– Ja, det var det! Sedan var det lite extra grädde på moset att jag får göra det med Rania, berättar Thomas för Hänt.

– Vi har jobbat ihop tidigare. Vi är kompatibla och jobbar bra ihop. Jag är den som säger massa dumma saker och Thomas räddar situationen. Vi har lite olika intressen och en fin kemi. Jag tycker att vi kompletterar varandra, berättar Rania.

Men för Rania var det ingen självklarhet att tacka ja. Under intervjun berättar hon om familjens invändningar.

– För att svara på din fråga, så var det inte helt självklart att tack ja. Jag var ju tvungen att ta en familjediskussion och så. Familjen var ju inte helt för att jag ska börja gå upp mitt i natten igen, förklarar Rania.

Jobbet med Nyhetsmorgon innebär något av en livsstilsförändring som såklart påverkar familjen. Rania har dottern Irma, 13, och sonen Tigris, 17, tillsammans med maken Mattias Olsson, 50.

Avslutningsvis berättar Rania att hon till slut var tvungen att ta chansen att få jobba med programmet och med favoritkollegan Thomas!

FOTO: Karina Ljungdal/TT, TV4

Annons