Radioprofilen nära att kvävas - Laila Bagge chockades

Radioprofilen nära att kvävas - Laila Bagge chockades

Radioprofilen Roger Nordin höll på att dö av att ha satt en apelsinklyfta i halsen. Kollegans rådiga ingripande räddade livet på honom. "Det var nära att det blev en ny laguppställning i RIX MorronZoo."

RIX Morronzoos programledare Roger Nordin, 39, hade en var nära döden i radioprogrammets studio i onsdags. Roger Nordin satte en apelsinklyfta i halsen och kunde inte andas.

Det kunde ha gått riktigt illa för Roger Nordin.

Det kunde ha gått riktigt illa för Roger Nordin.

LÄS OCKSÅ: Laila Bagges ilska mot föräldrarna: ”Mobbning”

Ingen som fanns i kontorslandskapet märkte vad som hände. Roger Nordin tog sig till marknadsavdelningen och försökte visa att han behövde hjälp. Ingen reagerade, inte heller programledarkollegan Laila Bagge, 44, som var på plats.

Jag lyckades till slut att kommunicera att det här är på riktigt, att jag måste få hjälp“, sa Roger Nordin till Expressen.

Efter en stund insåg kollegorna att Roger Nordin faktiskt var i fara. Men även då dröjde hjälpen. Det började rinna fradga ur munnen och Roger berättar att han höll på att svimma.

Först stod de och diskuterade om vem som kunde göra Heimlichmanövern. ‘Vem kan?’, ‘Inte jag’, ‘Men jag kan försöka‘”, berättar Roger Nordin.

Efter en stund beslöt sig marknadschefen Sebastian Voght för att rycka in. Efter två tryck med Heimlichmanövern for apelsinklyftan ut. Både Roger och hans kollegor kunde andas ut, men chockades av händelsen.

Laila Bagge insåg inte allvaret i situationen.

Laila Bagge insåg inte allvaret i situationen.

Jag trodde att Roger skämtade först, men sedan insåg jag att det inte var på skoj när de gjorde Heimlichmanövern på honom“, säger Laila Bagge som blev vittne till dramat.

När jag såg apelsinbiten flyga ut blev jag chockad. Han kunde ju för fasen ha dött om ingen hjälpt honom eller om han varit själv“, fortsätter Laila Bagge.

På Rix Morronzoos instagramkonto skrev de om händelsen. “Det var nära att det blev en ny laguppställning i RIX MorronZoo“.

LÄS OCKSÅ: Laila Bagges ursäkt efter pinsamma missen

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN