Laila Bagges ilska mot föräldrarna: ”Mobbning”

Laila Bagges ilska mot föräldrarna: ”Mobbning”

Laila Bagge är rasande över nätmobbningen bland unga på nätet. Nu ryter hon ifrån mot föräldrar som inte håller koll på sina barn i sociala medier.

Tv-profilen och radioprataren Laila Bagge, 44, är en aktiv bloggare och tvingas ofta ta emot näthat och påhopp i sina kommentarsfält. I ett nytt inlägg på sin blogg ryter hon nu ifrån mot mobbningen på nätet. Men det är inte enbart de hårda orden från vuxna på nätet som har fått henne att reagera starkt. Laila Bagge riktar också skarp kritik mot föräldrar och menar att det är alldeles för få som har koll på vad deras barn egentligen skriver till varandra i sociala medier.

Jag har märkt att väldigt många föräldrar inte ens följer sina barn på deras plattformar vilket jag är lite chockad över. Jag har sett så mycket kommentarer från barn till andra barn som är allt från hot till bara elaka kommentarer, och när jag gått in på deras konto så ser de ut att vara hur fina killar och tjejer som helst. Och man skulle aldrig kunna tro att just dom skulle kunna skriva på det sättet”, skriver hon i sitt blogginlägg och fortsätter:

Hatet och mobbingen har flyttats från skolgården till nätet. Det man inte får glömma är att alla kanske inte förstår att det är mobbing dom utsätter den dom skriver elaka saker till. ”

LÄS MER: Laila Bagges firande med Korosh Kananian

Laila Bagge har själv inloggningsuppgifter till sonen Liam Pitts, 13, alla konton på sociala medier. På så sätt kan hon både se vilka konton som han följer, men också vad andra skriver till honom.

Jag har upptäckt att det är väldigt få föräldrar som följer sina egna barn. Om man ska kunna ha så mycket koll som möjligt så är det viktigt att veta vad ens barn gör på Youtube, för där har dom oftast ett konto, samt Instagram och alla andra plattformar som barnet har”, skriver hon och fortsätter:

Detta är ett väldigt stort problem som jag anser är viktigare än allt annat, då våra barn växer upp i den här tiden. Vi som vuxna hänger inte riktigt med och kan skydda våra barn samt oss själva mot hat, hot, och allt annat skit som sjuka människor hittar på”.

LÄS MER: Laila Bagges 12-åriga son Liam blir TV-stjärna

Tv-profilen vill nu uppmana andra föräldrar att sätta sig in i barnets sociala medier, men också att börja prata nätetikett med dem hemma.

Det är viktigt att prata om hur man uppför sig och vara övertydlig med att bara skriva positiva saker om man ska skriva något över huvudtaget. Då har man iallafall gjort vad man kan”, skriver Laila Bagge i sitt blogginlägg.

Foto: Stella Pictures

FRÅN FÖRSTASIDAN