LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pugh Rogefeldts förmögenhet – så delas arvet upp

26 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Den folkkära artisten Pugh Rogerfeldt gick bort tidigare i år.
Nu är bouppteckningen färdigställd och visar att artisten hade flera miljoner i tillgångar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolin om Pugh Rogefeldts död: ”Tragiskt”Brand logo
Anna Brolin om Pugh Rogefeldts död: ”Tragiskt”

Det var i början av maj i år som den folkkära artisten Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt gick bort, 76 år gammal.

Under flera års tid hade han lidit av den obotliga nervsjukdomen Kortikosbasal Degeneration, eller CBD. Sjukdomen har många likheter med Parkinsons, vilket innebär att kroppens nervceller bryts ner. Symtomen är att man tappar kontrollen över kroppsrörelser, och det har även påverkan på den kognitiva förmågan.

Det var strax före det som skulle visa sig vara hans sista konsert, en jubileumskonsert för att fira 50 år som artist, som Pugh ska ha fått klänningar i ena handen. Två år senare, 2021, meddelade Pugh via sin sambo Borit Hallin, 62, att karriären var över och att han ställde in sin planerade Sverigeturné.

Annons

– Han har accepterat sin sjukdom trots allt. Han säger att han är väldigt nöjd med sitt liv, men drömmer nu ofta på nätterna att han står på scen och spelar igen, sa Borit då till DN.

Så fördelas arvet efter Pugh Rogefeldts död

Nu rapporterar Expressen att boupptäckningen efter Pughs bortgång är klar. Och dokumenten visar att Pugh hade flera miljoner i totala tillgångar – drygt 4,3 miljoner kronor. Och det blir sambon och kärleken sedan 21 år, Borit och Pughs fyra söner som ärver tillgångarna.

Borit och Pugh hade en gemensam son, och Pugh hade även tre söner sedan tidigare.

Paret hade även en gemensam bostad på Gotland, och Pughs halva i bostaden, som värderas till 2 150 000 kronor, går till Borit och den gemensamma sonen.

De övriga tillgångarna uppgår till strax under 2,2 miljoner kronor. Dessa delas enligt Pughs sista vilja mellan sambon och samtliga av barnen.

Gällande Pughs stora låtskatt går samtliga rättigheter till hans fyra söner. Framtida royalites ska också fördelas jämnt mellan barnen.

Expressen rapporterar även att det ska finnas ett bankfack på Gotland med okänt innehåll.

Foto: TT

Annons