LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Björn Skifs vägran – därför tackade han nej till Lotta på Liseberg

26 jul, 2023 
Björn Skifs gästade nyligen succéprogrammet Lotta på Liseberg.
Men det flera inte vet är att han vägrade ställa upp i programmet i 10 år – dock lyckades Lotta Engberg ändra på det med sina egna knep.
Annons
Mark Levengoods starka ord om Björn Skifs: ”Legend”Brand logo
Mark Levengoods starka ord om Björn Skifs: ”Legend”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I år firar den folkkära Björn Skifs 60 år som artist och i höst fortsätter han leverera med sin omåttligt populära show En värld av Skifs.

Nyligen gästade även artisten succéprogrammet Lotta på Liseberg. Hela publiken sjöng med när han sjöng sina guldlåtar bland annat Hooked on a feeling.

Björn Skifs sätter ner foten – efter Lotta Engbergs ord

När väl Lotta och Björn skulle sätta sig ned för en pratstund efter framträdandet kom de in på Björns efternamn och han var inte riktigt nöjd med Lottas skämt.

Det var i samband med att Lotta började prata om hans show som hon skämtade om Björns efternamn och kom på alternativa namn till showen, vilket fick han att sätta ner foten.

– Hur nära var det att det kunde bli en värld av slips?, frågar Lotta.

– Ska du skoja om mitt efternamn, du också? Det är gammalt Lotta. Allt från chips, slips och snits, säger Björn.

Därefter gick intervjun snabbt över till hans kommande shower och de släppte båda två efternamnet.

Annons

Därför vägrade Björn Skifs ställa upp i Lotta på Liseberg

Det tog hela 10 år innan Lotta fick Björn till sitt allsångsprogram. Han var nämligen inte så sugen på att ställa upp. Lotta skickade massvis sms till artisten och önskade att han skulle dyka upp på scenen.

– Björn sköt upp det varje år och det har jag bevis på eftersom jag sparat alla sms, har Lotta Engberg tidigare sagt till GT.

Lotta valde sedan att behålla alla sms i hopp om att han en dag skulle ändra sig. Något som han senare gjorde. 2013 var lyckan framme och Björn entrade äntligen allsångscenen på Liseberg.

Björn har även han berättat för GT om varför det tog så lång tid för honom att ställa upp.

– Ibland var jag helt ledig på somrarna eller att det kom helt andra saker i vägen. Vanliga saker helt enkelt, sa Skifs då till GT.

FOTO: TT

Annons